Gölcük, kabuk değiştirdi

Büyükşehir Belediyesi cadde ve sokakları asfaltlayıp, kaldırımları yeniledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, deprem sonrası alt ve üstyapısı tamamen yok olan Gölcük´ü sil baştan yeniledi. Yolları asfaltlanıp, kaldırımları tretuvar döşenen Gölcük, pırıl pırıl güzel bir görünüme kavuştu.

ESKİSİNDEN GÜZEL
Yaşadığı deprem sonrası hayatın durma noktasına geldiği Gölcük, kötü günlerini geride bıraktı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük´te hizmet binası, kültür merkezleri, sahil düzenlemeleri, doğal gaz, içme suyu gibi bir çok hizmete imza attı. Alt ve üstyapısı yenilenen Gölcük, yaşadığı köklü değişim sonrası, inanılmayacak kadar güzel bir hale dönüştü.

ASFALTSIZ YOL KALMADI
Gölcük´ü kültür merkezi yapma yolunda çalışmalarını hızlandıran Büyükşehir Belediyesi, cadde ve sokakları yeniledi. Yapılan çalışmalarla Anafartalar, Adnan Menderes, İstiklal, Amiral sağlam, Yavuz, M.Fevzi Çakmak, Donanma, Albay Burak, Preveze, Lozan, 19 Mayıs, Malazgirt, Cumhuriyet, Fatih, Yıldırım Beyazıt, Şehitler, Kocatepe, Halide Edip, Fikri Özbay, Piyale Paşa, 1 Mart ve Genç Osman Caddeleri tamamen asfaltlandı. Bu caddelere bağlı 22, 20, 3,11, 292, 293, 351 ve 178 numaralı sokaklarda asfaltlama çalışmalarından nasibini aldı. Cadde ve sokakların kaldırımları da güzel görünümü sağlayacak şekilde yenilendi.

10.5 TON ASFALT
Büyükşehir Belediyesi, Gölcük´ün cadde ve sokaklarını asfaltlamak için 10.5 ton asfalt kullandı. Ayrıca yenilenen cadde ve sokaklarda 10 bin 361 ton binder, bin 977 metre kare renkli parke, 12 bin metre kare renksiz parke, 40 bin 792 metre kare eski parke, 3 bin metre tül yeni bordür, 3 bin 641 metre tül eski bordür, bin 681 metre  tül andezit bordür, 4 bin 400 metre kare granit, 3 bin 316 metre kare kumlu parke, bin 596 metre granit bordür kullanıldı.

KABLOLAR YER ALTINA ALINDI
Yapılan çalışmalar sırasında caddelerin üzerinde bulunan elektrik, telefon gibi direkler kaldırıldı. Hatlar tamamen yeraltına alındı. Onların yerine, kabloları yeraltından gelen aydınlatma direkleri konuldu. Gerçek anlamda donanma kenti olmaya çabalayan Gölcük, yeni kimliği ile göz kamaştırmaya başladı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!