Gitarda KO-MEK melodileri

Haftanın 7 günü 5 merkezde devam eden kurslar oldukça renkli geçiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) bünyesinde çeşitli dallarda devam eden kurslara ilgi her geçen gün artıyor. Bilgisayardan sonra en çok ilgi gören kurslardan biri de gitar.

10 KİŞİLİK GRUPLAR
Kurslara katılan gençler, kendilerini geliştiriyor, yeteneklerini ortaya çıkarmaya çalışıyor. 10 kişilik gruplar halinde eğitim alan gitar tutkunları, başlangıçta biraz zorlansalar da derslere alıştıktan ve gitar çalmayı öğrenmeye başladıktan sonra büyük keyif aldıklarını söylüyor. Müzik eğitiminin genç yaşlarda daha başarılı olacağı görüşü, gençlerin gitar kursuna gösterdikleri ilgi ile doğrulanıyor.

20 HAFTA SÜRECEK
Kurs hakkında bilgi veren gitar eğiticisi Mert Sela, öncelikle nota bilgilerini öğrettiklerini, ardından gitarla uygulamalı çalışmalara geçeceklerini söyledi. Güzel Sanatlar Fakültesini bitirdikten sonra “Gitar Tablotür Sistemli Armonik Derece Ölçerli Akor Cetveli” oluşturduğunu, dersleri bu sistemle öğrencilere anlattığını ifade eden Sela, “Öğrencilerimiz azimli bir şekilde çalışıyor. Bu tempo ile devam etmeleri halinde çok kısa bir süre zarfında önemli mesafe alacaklarını düşünüyorum” dedi.
İzmit Merkez, Derince, Körfez, Hereke ve Gebze Kurs Merkezleri`nde 15 ayrı grupta 150 öğrencinin katıldığı dersler, 20 hafta boyunca devam edecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!