Gıda yardımı başladı

Büyükşehir Belediyesi, Ramazan´da 10 bin aileyi sevindirecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin Ramazan ayında ihtiyaç sahibi 10 bin aileye yönelik gıda yardımı programı, bugün itibariyle start aldı. İlk yardımlar Gölcük`te belirlenen 392 aileye yapılırken, gıda paketlerinin tamamının en kısa sürede yerlerine ulaştırılacağı ifade edildi.

EVLERE SERVİS
Toz şeker, sıvı ayçiçeği yağı, pirinç, makarna, kırmızı mercimek, zeytin, un ve çaydan oluşan gıda paketlerinin tasnif çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi Uluslar arası Fuar Merkezi`nde kolilenen gıda paketlerinin dağıtımı için, Büyükşehir Belediyesi 8 araçlık bir ekip oluşturdu. Ekipler gıda paketlerini yardım yapılacak ailelerin evlerine tek tek giderek ulaştıracak. Evde kimse bulunmaması halinde yardımlar, kişi ya da ailenin bağlı bulunduğu ilçe veya ilk kademe belediyesi yetkililerine bir tutanakla teslim edilecek.

GERÇEK İHTİYAÇ SAHİPLERİNE
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustağoğlu, gıda yardımı ile ilgili çalışmaları yakından takip ettiklerini, yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına büyük önem verdiklerini söyledi.