Gençlerden örnek kampanya

Adı “Askıda Ekmek”, amacı ihtiyaç sahiplerine yardım etmek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde oluşturulan Kent Konseyi Gençlik Meclisi, “Askıda Ekmek” kampanyasına start verdi. Kampanyanın amacı, yardıma muhtaç insanların para vermeden fırınlardan ekmek alabilmesini sağlamak.

PİLOT BÖLGE İZMİT
Antikkapı Restaurant´ta cumartesi günü konuyla ilgili bir basın toplantısı gerçekleştiren Gençlik Meclisi üyeleri, kampanyayı gazetecilere anlattı. Projenin pilot bölgelerini Saraybahçe ve Bekirpaşa olarak belirlediklerini ifade eden Gençlik Meclisi Başkanı Ali Doğan, “Bu bölgelerde bulunan fırınlarla görüştük ve olumlu yanıtlar aldık. Kampanyaya tüm vatandaşlarımız katılabilir” dedi.

RAMAZAN SONRASI İL GENELİNDE
Ali Doğan projenin uygulanma biçimini ise şöyle ifade etti: “Vatandaşlarımız üye fırınlardan alacakları ekmekleri, orada bulunan askıya koyacaklar. Üye fırınlarımız da beyaz tahtaya askıda bulunan ekmek sayısını yazacak. İhtiyaç sahibi ise bu sayıdan, ihtiyacı ölçüsünde ekmeği alabilecek.” Doğan ayrıca Ramazan ayından sonra projenin il geneline yayılması için uğraş vereceklerini dile getirdi.

HANGİ FIRINLARDA?
Projeye ilk etapta destek veren fırınların isimleri şöyle: Sumtaş Unlu Mamuller, Kalyoncu Ekmek Fırını, Yıldırımlar Ekmek ve Unlu Mamulleri, Besi Unlu Mamulleri, Gümüş Ekmek Fabrikası ve Altunay Ekmek Fırını.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!