Geçici işçilere kadro müjdesi

Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde geçici işçi olarak çalışan bin 387 kişiyi daimi işçi kadrosuna aldı.

Kocaeli Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısında, geçici işçilere müjdeli bir karar çıktı. Yıllardan beri geçici işçi kadrosuyla Büyükşehir bünyesinde göre yapan bin 753 işçiden, bin 387 işçi daimi işçi kadrosuna aktarıldı. Büyükşehir Belediye Meclisi, kararı oy birliği ile onayladı.

ÜÇ MECLİS ÜYESİ UĞURLANDI
Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi´nde dün veda töreni vardı. CHP İl Başkanlığı görevine getirildiği için meclis üyeliğinden istifa eden Nejat Çakır ile millet vekili aday adayı oldukları için görevlerinden ayrılan Halim Turgut ve Haluk Akyüz´e Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu tarafından plaket verildi. Veda töreninde konuşan Nejat Çakır, meclis üyeliğini hizmet, il başkanlığını ise siyaset olarak gördüğünü, ikisini birbirine karıştırmamak için üyelik görevini bıraktığını anlattı. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, siyasetin hizmet olduğunu belirtti. Nejat Çakır´ın üyelik ve komisyon üyeliği görevine ise Salim Kukul seçildi.

UYUŞTURUCU TEDAVİ MERKEZİ
Temmuz toplantısında 130 maddeyi görüşen Büyükşehir Belediye Meclisi, daha önce kurduğu “Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu” tarafından hazırlanan raporu görüştü. Komisyonun uyuşturucu tedavi merkezi kurulması isteğini haklı bulan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bu olay gençlerimiz için, toplumumuz için çok önemli bir konu. Direk yetki alanımızda olmasa bile, bu konunun çözümüne öncülük yapmamız gerekir. Yapılan çalışmayı, hazırlanan raporu seçim sonrası oturum, detaylı olarak görüşelim ve bu batağa saplanan gençlerimizi kurtaralım” dedi. Meclis ayrıca, Çevre Komisyonu tarafından hazırlanan rafine dolum tesisi ve kimyasal madde üretim alanlarına tedbir alınması konusunu görüşürken, Başkan Karaosmanoğlu 200 metrelik alan içinde kimseye ruhsat vermediklerini anlattı.

KAÇAK BİNALAR YIKILACAK
Oturum sırasında CHP´li Ali Haymanalı´nın Alikahya Beldesi Fatih Mahallesi´nde 3 katlı ruhsatına rağmen, 5 katlı inşa edilen binaların kaçak olarak yapıldığını iddia etti. Meclis´e bilgi veren Alikahya Belediye Başkanı Sabri Gökbudak, binaları mühürlediklerini, Encümen kararı ile ceza kesildiğini ifade etti. Yasal işlemin başlatıldığını anlatan Karaosmanoğlu, “Bu konuda söylenecek bütün sözleri söyledim ve uyarıları yaptım. Kaçak bina varsa yıktırılacak. Kimseye taviz verilmeyecek. Yasalar izin verenlere hapis cezası veriyor. Bir arkadaşımız cezaevinde. Seçim zamanıdır, bir şey olmaz mantığı ile hareket edenler şunu bilmeli, kimin olursa olsun, kaçak ve ruhsatsız binalarda yıktırılacaktır” uyarısında bulundu.

İŞÇİLER KADROYA ALINDI
Büyükşehir Belediye Meclisi, bünyesinde geçici işçi kadrosunda yıllardan beri çalışan bin 753 kişinin durumunu da görüştü. İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan rapor, Meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi. Kabul edilen karara göre, bu işçilerden düz işçi konumunda olan bin 387 kişi sürekli işçi kadrosuna aktarıldı. Teknik eleman statüsünde olan ve sözleşmeli memur olmayı kabul etmeyen 304 kişi geçici işçi kadrosu ile, 14 kişi ise sözleşmeli memur kadrosunu kabul ederek, bu statüde çalışmaya devam edecek. Geçici işçilerden 45 kişi 2006 yılı içinde 6 aydan az süre çalıştıkları gerekçesiyle, yasa gereği liste dışında bırakıldı. Bu işçiler Büyükşehir bünyesinde yılda 6 ay süreyle geçici işçi statüsünde çalışmaya devam edecek. 3 işçi ise yaş haddinden emekliye ayrıldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!