Gebze´ye büyük servet

KOMEK töreninde konuşan Başkan, 130 trilyon lira aktardıklarını söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 20 bin kursiyerin hedef alındığı KOMEK merkezlerinin açılışları sürüyor. Gebze`de 2 bin kursiyeri bulunan KOMEK merkezinin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ilçeye şu ana kadar 130 trilyon liralık kaynak aktardıklarını, aktarmaya devam edeceklerini söyledi.

GEBZE CANLANMAYA BAŞLADI
Büyükşehir Belediyesi tarafından Gebze`de açılan KOMEK`ten yararlanmak için 2 bin kişi müracaat etti. Kursun açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kaymakam Mehmet Emin Avcı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve çok sayıda vatandaş katıldı. Büyükşehir Belediyesi sınırları içine alındıktan sonra verilen hizmetler kendini göstermeye başladı ve Gebze adeta canlanmaya, hayat bulmaya başladı.

130 TRİLYON AKTI
Düzenlenen açılış töreninde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, belediyeciliğin altyapı hizmetlerinin yanı sıra, sosyal konularda da çalışmalar yapmasının asli görevi olduğunu söyledi. KOMEK merkezleri ile sosyal belediyecilik adına önemli bir görev yerine getirdiklerini belirten Karaosmanoğlu, insanların bu sayede meslek ve sanat öğrendiklerini ifade etti. Gebze`ye yapılan yatırımları anlatan Karaosmanoğlu, “Başlattığımız alt yapı hamlesi sürmektedir. Henüz istenilen noktaya ulaşamadık. Ama şu bilinmeli ki şu ana kadar Gebze`ye yaklaşık 130 trilyon liralık kaynak aktardık. Açıktan akan dereler, kanalizasyonlar gibi ihaleleri tamamladık. Sıra çalışmalara geldi” dedi


 
“KUŞKU BİTTİ”
Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan, Gebze`nin Büyükşehir Belediyesi sınırları içine alınmasının başta kuşku ile karşılandığını  belirterek, “Ama Büyükşehir Belediyesi yaptığı yatırım, aktardığı kaynaklarla bu kuşkuyu ortadan kaldırmıştır. Soru işaretleri gitmiş, yerine hizmet ve yatırım gelmiştir. Gebze halkı adına Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Hizmetlerin aksamadan süreceğini biliyorum” şeklinde konuştu.

11 BRANŞTA 2 BİN KURSİYER
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu ise kurslarda 20 bin insanı hedef aldıklarını söyledi. Gebze`de 2 bin kursiyerin müracaat ettiğini ve 11 branşta kurs görmek istediklerini ifade eden Ustaoğlu, il genelinde ki 20 KOMEK merkezinde 89 branş bulunduğunu dile getirdi. Daha sonra törene katılanlar KOMEK merkezini gezerken, Başkan Karaosmanoğlu hat sanatı konusunda beceriszini gösterdi. Gebze`nin Sultan Orhanlar Mahallesi 1112 Sokak`ta yer alan KOMEK`te, takı tasarımı, modelistlik, stilistlik, ebru, hüsn-ü hat, tezhib, İngilizce, Arapça, Osmanlıca, bilgisayar ve bilgisayarlı muhasebe üzerine eğitimi veriliyor.

BAŞKAN`DAN ŞATAFAT UYARISI
Tören sırasında Gebze Belediye Mehter Takımı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bandosu konser verdi. Başkan`ın kürsüye gelişi sırasında havaya ince alüminyum folyo fışkırtılması, konukların bina girişine kadar ışık huzmesi içinden yürütülmesi Başkan Karaosmanoğlu`nun tepkisini çekti. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Karaosmanoğlu, “Şatafatı sevmiyorum ve hiç hoşlanmıyorum. Bu tür şatafattan kaçınmamız gerekli. Biz hizmete geldik, gösteri yapmaya değil” dedi. Karaosmanoğlu daha sonra ekiplerine talimat vererek, törenlerin sade ortamda düzenlenmesini istedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!