Gebze´ye 10 trilyonluk ihale

Büyükşehir Belediyesi, altyapısı tamamlanan yerlerin üst yapı ihalelerini yaptı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze´de altyapısı tamamlanan caddelerin üstyapısı için ihalelerini sürdürüyor. İbrahim Ağa Caddesi´nden sonra, Bağdat Caddesi´nin ihalesini de gerçekleştirdi. İki günde yapılan ihale toplamı 10 milyon YTL´ye (10 trilyon lira) ulaştı.

5 BİN 200 METRE YOL
Gebze´nin merkezinde D-100 üzerinde bulunan 4 mahallenin sınırını oluşturan İbrahim Ağa Caddesi´nin üstyapı ihalesini yapan Büyükşehir Belediye Başkanlığı, gelecek yaz sezonu yetiştirmeyi hedeflediği D-100 Karayolu´na paralel Yeni Bağdat Caddesi´nin de ihalesini yaptı. Toplam 5 bin 200 metre uzunluğunda olan caddenin üstyapısının tamamlanması, ulaşım açısından ilçeye büyük bir rahatlık katacak.

BİR YILDA BİTECEK
Belediyesi, Sofaş Fabrikası yanında bulunan Bahar Deresi kenarından başlayıp, TEM Otoyolu´na kadar ulaşan Yeni Bağdat Caddesi´nin yağmursuyu kolektörlerini, kanalizasyon ve içmesuyu hattı ile doğalgaz çalışmalarını tamamladı. Caddenin üstyapısı içinyap için Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından ihale yapıldı. Daire Başkanı Tahir Akman´ın komisyon başkanlığında yapılan ihaleye 3 firma katılırken, en düşük teklifi 6 milyon 418 bin ytl ile Ayhanlar Firması verdi. İhaleyi kazanan firma, 5 gün içinde işe başlayarak, 365 iş gününde işi teslim edecek.

36 BİN TON SICAK ASFALT
Yeni Bağdat Caddesi yapılacak olan çalışma ile 20 metre genişliğinde, 4 şeritli bulvar haline dönüştürülecek. 40 bin metreküp kazı malzemesi çıkarılacak olan caddeye 51 bin ton plentmiks temel yapılacak. Tüm bu hazırlıkların ardından caddeye 36 bin ton sıcak asfalt, 11 bin metre kare baskı beton, 22 bin 800 metre andezit bordur ve orta refüj de ise 13 bin metre kare yeşil alan yapılacak.

2006´DA 70 BİN METRE YOL
Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman, ihalede şirket yetkililerini çalışma konusunda uyarırken, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosamonoğlu´nun Gebze´ye özel önem verdiğini, alt ve üstyapı sorununu çözmek için gece gündüz çalıştıklarını belirtti. Akman, ihalelerin devam edeceğini ve yıl sonuna kadar Gebze´de 70 bin metre yolun üstyapısını yapacaklarını söyledi.

 

FİRMALAR    TEKLİFLERİ
Ayhanlar      6 milyon 418 bin YTL
Simge Mat   6 milyon 628 bin YTL
Eka İnşaat   7 milyon 50 bin YTL

Bizi;
sosyal medyada takip edin!