Gebze´nin İzmit çıkarması

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin İzmit turlarına 4 bin kişi katıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Gebze´de yaşayan insanların kenti tanıması amacıyla düzenlenen kültür gezileri tamamlandı. Toplam 10 turda gerçekleştirilen gezilerle, Gebze ve beldelerinde yaşayan 4 bin kişi İzmit´te bulunan müzeleri gezerek, Seka Park içinde düzenlenen etkinliklere katılarak, gönüllerince eğlendi.

ŞEKERPINAR VE ÇAYIROVA
Gebze´nin belde ve mahallelerini bölgelere ayırarak yapılan planlamada, insanlar 400´er kişilik kafileler halinde İzmit´e taşındı. Deniz otobüsleri ile yapılan turların en sonuna, Şekerpınar ve Çayırova´dan yaklaşık 400 kişi katıldı. İzmit´e gelerek, Arkeoloji, Etnografya Müzesi´ni gezen vatandaşlar, daha sonra Gayret Gemisi ile Hızır Reis Denizatlısı´nı gezip, tanıma fırsatı buldu.

BAŞKAN KARŞILADI
Tura katılanlar daha sonra Seka Park´ı gezip, inceleme fırsatı buldu. Kafileyi Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başkan Vekili İlyas Şeker, Genel Sekreter Dr. Mustafa Çöpoğlu, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı M. Sait Karaçorlu karşıladı. Kafileye hitaben bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, Gebze halkı ile kentin güzelliklerini paylaştıklarını belirterek, “Biz bu kentin her köşesini en az Seka Park kadar güzel, yaşanabilir, yeşil ve temiz görmek istiyoruz. Bütün çabamız çağdaş bir kent oluşturarak, insanımızın rahat yaşamasını sağlamak” dedi.

 

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER
Tura katılanlara daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlattırılan erzaklar dağıtıldı. Erzaklarını alan aileler, Seka Park´ın değişik mekanlarında piknik yaparak, doğa ve denizin buluştuğu yerin tadını çıkardı. Piknik sırasında kafile arasında bulunanlar, tırmanma duvarı, kaykay, basketbol ve futbol gibi spor etkinlikleri ile eğlendi. Kafileye sunulan müzik ziyafetinde ise genç sanatçılar birbirinden güzel şarkılarıyla herkesi eğlendirip, neşelendirdi.

4 BİN KİŞİ KATILDI
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından 15 Ağustos tarihinde başlatılan ve 10 turda gerçekleştirilen turlara yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Gebze dışına bile çıkmaya fırsat bulamayan insanların yararlandığı turlara, daha çok kadınlar ve çocuklar büyük ilgi gösterdi. Eşleri çalışan ve çocuklarıyla tura katılarak, hem kentin tarihini öğrenen, hem de Seka Park´ı tanıma fırsatı bulunan Gebze halkı, bu etkinlik için Büyükşehir Belediyesi´ne teşekkür etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!