Gebze´nin alt yapısına ömürlük boru

Yeni içme suyu hatlarında kullanılacak borular, üretim yerinde test edildi

İSU Genel Müdürlüğü`nün Gebze`nin ana hatlarında kullanacağı font duktil borulara onay çıktı. Ortalama ömrü 100 yıl olan boruların üretildiği Çin`e giden Büyükşehir heyeti, kaliteyi yerinde test etti.

DEPREME, YÜKSEK BASINCA DAYANIKLI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, Başkan Danışmanı Ömer Polat, Genel Müdür Yardımcısı Bahattin Yanık, Planlama ve Yatırım İnşaat Daire Başkanı Alaeddin Alkaç`tan oluşan Büyükşehir heyeti, Gebze`de içme suyu hatlarını yenileyecek olan firmanın boru alacağını taahhüt ettiği Çin firmasının üretim merkezini gezdi. Başkent Pekin`e 150 km uzaklıktaki Baoding şehrinde faaliyet gösteren Hebei Newton Pipes firmasına ait fabrikaya giden heyet, tesisin tüm bölümlerini tek tek inceledi. Ardından Büyükşehir Belediyesi adına üretilen, depreme, yüksek su basıncına dayanıklı font duktil boruların imalatı hakkında bilgi aldı, bazı testler yaptırdı.

FABRİKA TESTİ ÖNEMLİ
İncelemelerle ilgili bilgi veren İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, İSU`nun gerek yurt içi gerekse yurt dışında fabrika testi yapmadan çalışmalarda kullanılacak malzemelerin sevkine onay vermediğini hatırlattı. “Şebeke hatlarında polietilen, çapların büyük olduğu ana hatlarda ise duktil boru kullanıyoruz” diyen Bayram teknik testler hakkında ise şu açıklamayı yaptı: “Duktil borularla ilgili teknik şartnamede belirtilen testleri fabrikada yaptık. Bu kapsamda hidrostatik basınç testinde 16 bar basınca dayanması gereken boruların 50 bar basınca dayandığını bizzat gördük. Ayrıca boruların et, iç ve dış kaplama kalınlığı ile iç ve dış çap ölçümlerini yaptık. Sonuçların teknik şartnameye uygun, kimi birimlerde de daha yüksek olduğunu gördük.”

3. İL KOCAELİ
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu ise Kocaeli`nde kullanılmaya başlanan font duktil boruların, ilimiz dışında sadece İstanbul ve Ankara`da kullanıldığını belirterek, bu borular sayesinde ana hatlarda uzun yıllar sorun yaşamayacaklarını dile getirdi. İnceleme gezisinin oldukça yararlı geçtiğini kaydeden Karaloğlu, “Nerede hangi tür boruyu kullanırsak kullanalım, kaliteden asla ödün vermeyiz” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!