Gebze´de petrol istasyonuna mühür

Büyükşehir Belediyesi, 7 ayrı eksiklik tespit ettiği iş yerinin faaliyetlerini durdurdu

İl genelindeki 1. Sınıf Gayrı Sıhhi Müesseseler ile tüm akaryakıt tesislerinin kuruluş ve işleyişlerine ilişkin ruhsat yetkisini elinde bulunduran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, il genelinde denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Büyükşehir yetkilileri, ihtarlara uymayan ve eksikliklerini tamamlamayan iş yerlerine ise göz açtırmıyor.

ZABITA EKİPLERİ KAPATTI
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler, geçen haftanın son mesai gününde Gebze´de bir petrol istasyonunu mühürledi. Ruhsat Şube Müdürlüğünün uyarılarını dikkate almayan ve verilen 1 aylık süreyi gerektiği gibi kullanmayan Petrol Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ isimli şirkete bağlı istasyonun faaliyetleri, eksiklikler giderilinceye kadar durduruldu. Büyükşehir Belediyesi Encümeni tarafından da onaylanan kararı tebliğ eden zabıta memurları, dolumun yapıldığı pompalar ile depolara mühür vurdu.

LPG KISMI DA RUHSATSIZ
D-100´ün hemen kenarında, Hacı Halil Mahallesindeki Kiler Hiper Marketin önünde bulunan istasyonda, tam 7 eksik tespit edildi. İş yeri sahiplerine de tebliğ edilen resmi yazıda eksiklikler, “LPG kısmı ruhsatsız olduğu, kanopi ve müştemilatı için yapı kullanma izin belgesinin olmadığı, istasyonu giriş çıkışların ruhsata esas teşkil eden vaziyet planına uygun yapılmadığı, akaryakıt istasyonu ile mesken olarak kullanılan binanın aynı parselde bulunduğu, tank dolum ağzı ve havalandırma borusu çıkış ağızlarının TS 12820 standardına uygun olmadığı, istasyonun sağlık koruma bandı metrajlarına uygun olarak tesis edilmediği, ruhsata esas vaziyet planında 8 adet olan tabanca sayısının hali hazırda 40 adet olduğu” şeklinde belirtildi.

DENETİMLER SÜRECEK
Büyükşehir Belediyesi Ruhsat Şube Müdürlüğü yetkilileri, müdürlüğe bağlı ekiplerin il genelinde denetimlerini sürekli devam ettirdiğini, hem mevcut iş yerlerinin ruhsatları olup olmadığını, hem de emniyetlerini zaafa düşürebilecek değişiklik yapıp yapmadıklarını, itfaiye ve konularında teknik uzman mühendislerle kontrol ettiklerini duyurdu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!