Gebze´de dev üst yapı hamlesi

Alt yapı eksikleri tamamlanan 13 cadde, baştan sona yenilenecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İbrahim Ağa ve Yeni Bağdat Caddesi´nin ardından alt yapı çalışmalarının tamamlandığı 13 cadde için daha üst yapı ihalesine çıktı. Toplamda 7 kilometreyi bulan caddeler, önümüzdeki yılın yaz aylarında yeni yüzlerine kavuşmuş olacak.

13 CADDE YENİLENECEK
Büyükşehir Belediyesi, Gebze´ye yönelik alt ve üst yapı yatırımlarına devam ediyor. İlçenin pek çok mahallesinde dere ıslahları, kanalizasyon hatları, içme ve yağmur suyu şebeke inşaatları gerçekleştiren Büyükşehir, çalışmaların tamamlandığı bölgelerde ise üst yapıya başlıyor. Bu amaçla yapılan son ihale, Gebze´de D-100 ile TEM Otoyolu arasında kalan 13 caddeyi kapsıyor.

İHALESİ YAPILDI
Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ihaleye, toplam 3 firma katıldı. Ayhanlar firması 4 milyon 770 bin YTL ile en düşük teklifi verirken, OFLAZ İnşaat 4 milyon 795 bin, Simge Mat ise 5 milyon 110 bin YTL teklif verdi. İhaleyi kazanan firma yapılacak detaylı incelemenin ardından netlik kazanacak. Bölgede çalışmalar ise yer tesliminden itibaren 1 yıl içinde tamamlanacak. İhale kapsamında, 25 bin ton sıcak asfalt, 16 bin metre andezit bordur ve 11 bin metre renkli baskı beton kullanılacak.

HANGİ CADDELER?
Menzilhane, Ali Rıza Efendi, Yazı, Çeşme, Hürriyet, Orhan Gazi, Zübeyde Hanım, Adliye, Şehit Hamdi Pekçalışkan, Körfez, İstanbul, Atatürk ve İsmet Paşa Caddesi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!