Gebze Darıca´ya deniz seferleri başladı

Hizmete giren iki deniz otobüsü ile İzmit`den Gebze Darıca`ya ilk seferler dün yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İzmit ile Gebze Darıca´yı deniz ulaşım ağına başladı. Norveç´ten satın alınan iki deniz otobüsü, önceki gece törenle hizmete açıldıktan sonra, dün sabahtan itibaren yolcu taşımaya başladı.

DENİZDEN GEBZE´YE İLK SEFER
Körfez içinde başlattığı deniz ulaşım ağı ile karayolunun yükünü büyük oranda azaltarak, insanlara ekonomik, güvenli ve konforlu yolculuk imkanı sunan Büyükşehir Belediyesi, batma riski bulunmayan iki deniz otobüsünü daha hizmete soktu. Norveç´ten satın alınan ve bakımları yapılan iki deniz otobüsü, önceki gece yapılan Sekapark Gençlik Şöleni sırasında hizmete girdi. İzmit-Gebze Darıca arasında denizden ilk yolculuğu Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, Milletvekili Eyüp Ayar, AK Parti milletvekili adaylardı Fikri Işık, Sibel Gönül, Genel Sekreter Münir Karaloğlu, AK Parti İl Başkan Vekili Necdet Eksen, AK Parti Gebze İlçe Başkanı M. Ali Okur yaptı.

GÜVENLİ VE KONFORLU
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, denizden yapılan ulaşımın hem güvenli, hem konforlu, hem de ekonomik olduğunu belirtti. Karayolunun yükünü büyük oranda azalttıklarını anlatan Karaosmanoğlu, kent insanının ihtiyacına göre sefer sayısını artıracaklarını ifade etti. İzmit ile Gebze Darıca arasında hizmete giren deniz otobüslerinden, Seka adı verilen tek katlı olanı 125, Osman Hamdi Bey adı verilen çift katlı olanı ise 173 yolcu kapasitesine sahip. Saatte 25 mil hız yapabilen deniz otobüsleri, saatte sadece 400 litre yakıt tüketiyor. Yolcular İzmit-Darıca arasında çayını yudumlayarak, 2.5 YTL´ye güvenli ve konforlu yolculuk yapmaya başladı.

GÜNDE 140 SEFER
Daha önce günde 9 ayrı noktadan 132 sefer yapan Büyükşehir Belediyesi Deniz Ulaşım Müdürlüğü, iki deniz otobüsünün Gebze Darıca´ya seferlere başlaması ile sefer sayısını artırdı. Şimdi 10 ayrı noktadan günde 140 sefer yapılabiliyor. Büyükşehir Belediyesi, deniz ulaşım ağı ile günde ortalama 6 bin insanı taşıyor. İzmit- Gebze Darıca arasını deniz otobüsleri 53 dakikada gidiyor.

İLK SEFER KARAMÜRSEL´DEN
Büyükşehir Belediyesi Deniz Ulaşım Müdürlüğü, İzmit ile Gebze Darıca arasında günde iki sefer başlattı. İlk seferlerini dün yapan deniz otobüsleri, sabah saat 06.45´te Karamürsel´den kalkıp, 07.15´te Darıca İskelesi´ne, oradan da 08.30´da İzmit Marina´ya varıyor. Akşam ise saat 18.30´da İzmit Marina´dan hareket eden deniz otobüsü, 19.15´te Darıca´ya, 20.15´te Karamürsel´de, 21.00´de ise İzmit marina´da oluyor. Deniz Ulaşım Müdürlüğü, yolcu talebine göre sefer sayısının veya tarifelerinin artabileceğini belirtti.