Gazetecilik onur işidir

Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, yerel medya seminerine katıldı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından sürdürülen “Yerel Medya Projesi” için meslek içi eğitim seminerlerinin 42. si Gebze Darıca´da düzenlendi. Seminerde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, gazetecinin ekonomik sıkıntı içinde olsa bile, dürüst ve onuru ile bu mesleği sürdürmesi gerektiğini, çünkü görevinin toplumu bilgilendirmek olduğunu söyledi.

EV SAHİBİ KOCAELİ
Darıca´da bulunan Basın İlan Kurumu Sosyal Tesisleri´nde yapılan iki günlük seminere, Kocaeli Vali Vekili Celalettin Özdal, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Kaymakamı Mehmet Emin Avcı, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak,Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Halit Yılmaz ile çeşitli illerden gelen yerel medya mensupları katıldı. Açılış konuşmasını yapan Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Halit Yılmaz, davetlilere katılım için teşekkür etti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, yerel medyanın geliştirilmesi, eğitilmesi gerektiğini savundu.

MEDYA ÖZGÜR OLMALI
Seminerde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, gazeteciliğin objektif bir biçimde yapılması gerektiğini dile getirdi. Kocaeli´nin yerel medya konusunda diğer illerden daha şanslı olduğunu ifade eden Karaosmanoğlu, “Gazetecilik çok önemli bir meslek. Ekonomik sıkıntı çekebilirsiniz, ama bu işi onurunuzla yapmak zorundasınız. Çünkü sizlerin görevi toplumu bilgilendirmek, aydınlatmak. Medya, yönetici ile insan arasındaki en büyük iletişim aracı. Bu bilgilendirmeyi yanlış yapınca, amacı dışına çıkmış oluyor. Medya ayrıca sadece bununla yetinmiyor, yayın yaptığı bölgeyi bütün dünyaya tanıtıyor” dedi.

EKONOMİK ÖZGÜRLÜK
Yerel medyanın en önemli sorununun ekonomik sorun olduğunu hatırlatan Karaosmanoğlu, özverili, inançlı ve ülkesine hizmet etmenin heyecanı ile ayakta duran yerel medya mensuplarını kutladı. Yerel medya mensuplarının her türlü donanımdan yoksun hizmet vermeye çalıştığını dile getiren Karaosmanoğlu, “Yerel medyanın tarafsız ve toplum yararına hizmet edebilmesi için öncelikli olarak kendi ekonomik özgürlüğüne sahip olmalıdır. Yeni çıkarılan ihale kanunu ile yerel medyanın resmi ilan payları artırılmıştır. Bu önemli bir katkıdır. Biz bu gün 500´e yakın proje ile dünya vizyonuna çıkmış bulunuyoruz. Bu projeleri tanıtırken medya mensuplarını çalışma arkadaşımız gibi görüyoruz” şeklinde konuştu.

ÖZDAL´DAN ÖVGÜ
Kocaeli Vali Vekili Celalettin Özdal, medya mensuplarının zor koşullar altında görev yaptığını dile getirdi. Özellikle Kocaeli medyasının önemli bir görev yürüttüğünü belirten Vali Vekili Özdal, son yıllarda yerel medyanın büyük gelişim kaydettiğini ifade etti. Özdal, haberciliğin her zaman objektif olarak yapılması gerektiğini, yalan ve yanlış haberin toplumda huzursuzluk yaratacağını anlattı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!