Garip Evi´ne anlamlı ziyaret

Düşkünleri ve Yaşlıları Koruma Derneği, Garip Evi´ne konuk oldu, burada kalan yaşlılarla sohbet etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin sosyal belediyecilik alanında yaşayan en önemli projesi “Garip Evi” toplumun her kesiminden destek ve takdir görmeye devam ediyor. İzmit İnönü Caddesi üzerindeki eski erkek öğrenci yurdu binasının yeniden düzenlenmesiyle geçen yıl Kocaeli`ne kazandırılan Garip Evi, bugüne kadar onlarca evsiz, yaşlı ve kimsesiz vatandaşın sıcak yuvası oldu.

DÜŞKÜNLERİ KORUMA DERNEĞİ

Özellikle kimsesiz yaşlılara büyük önem veren merkez, Yaşlılar Haftası nedeniyle Düşkünleri ve Yaşlıları Koruma Derneği Kocaeli Şubesi tarafından 22.03.2006 Çarşamba günü ziyaret edildi. Burada kalan yaşlılılarla bir araya gelen dernek üyeleri Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu`na böyle bir merkezin kentimize kazandırılması nedeniyle teşekkür etti.

BÜYÜKŞEHİR`E TEŞEKKÜR

Dernek başkanı Sevcan Tamer, söz konusu merkezde yaşlılara modern imkanlar sunan Büyükşehir Belediyesi`nin örnek çalışmasını dernek olarak ziyaret etmek istediklerini söyledi. Bu sayede Garipevi sakinleriyle bir araya geldiklerini ifade eden Tamer, “Onların dertlerine ortak olduk. Büyükşehir Belediyesi`ni bu hizmetinden dolayı kutluyorum” dedi.

“ZİYARETLER ÖNEMLİ”

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu da Barınma ve Sosyal Yardımlaşma Merkezi`nde vatandaşlara gerekli imkanları sağlayarak rahat ettirmeye çalıştıklarını söyledi. Merkeze büyük önem verdiklerinin altını çizen Ustaoğlu bu çerçevede sivil toplum kuruluşlarının kendilerine destek vermesinden dolayı mutlu olduklarını kaydetti. Ustaoğlu, “Burada kalan vatandaşlarımızın fiziki olarak ihtiyaçları karşılanıyor. Bunun ötesinde bence en çok sevgiye ve ilgiyi ihtiyaçları var. Burayı ziyaret ederek bu ciddi gereksinime destek verdiniz. Hep beraber yaşlılarımıza sahip çıkacağız. Onlar bizim baş tacımız” şeklinde konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!