Fuarda Zara rüzgarı

Türk Halk Müziğinin güzel ve güçlü sesi, 2 saat boyunca sahneden inmedi

Kocaeli Kültür, Sanat ve Eğlence Festivali 2006´da önceki akşam Zara rüzgarı esti. Saraybahçe Belediyesinin organizasyonuyla Güneş Sahnesinde konser veren ünlü sanatçı, Kocaelilileri sesi ve yorumuyla büyülemesini bildi.

27 BİN 500 ZİYARETÇİ
Özellikle konser günlerinde ziyaretçi sayısı tavan yapan fuar, Zara konseri nedeniyle yine aşırı kalabalık bir gün geçirdi. 27 bin 500 biletli kişinin geldiği fuarda sahne alan ünlü sanatçı, tam 2 saat boyunca unutulmayacak bir konser verdi. Zara eski ve yeni albümlerinden oluşan parçaları seslendirirken, konseri izlemeye gelenler adeta kendinden geçti.

BAŞKANLAR ÖN SIRALARDA
Türk Halk Müziğinin sevilen ve güçlü sesi Zara´yı dinlemek amacıyla fuara gelenler arasında, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Kaymakamı Mehmet Sarıcan, Bekirpaşa Belediye Başkan Abdullah Köktürk ve Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice de bulunurken, protokol sıraları da hareketli parçalara yer yer oturdukları yerden eşlik etti.

ANLAMLI ÇAĞRI
Ünlü sanatçının bir ara kürsüden yaptığı, “Yemeklerimizi ihtiyaç duyduğumuz kadar pişirelim ya da onu paylaşalım. Ama hiç atmayalım. Aç kalan çocuklarımızı aklımıza getirelim. Ne olur, en azından bu kadarını yapalım” çağrısı büyük takdir topladı. Konserinde pek çok bölgeye ait yöresel eserleri de seslendiren Zara´ya, Başkan Karaosmanoğlu ile Başkan Yenice ve eşi gecenin sonunda teşekkür plaketi verdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!