Fuar´da Ramazan bir başka

Hafta sonunda 4 bin kişinin oruç açtığı fuar, eğlenceleriyle ilgi odağı oluyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Fuar alanında düzenlenen Ramazan etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor. İftarı Leyla Atakan Kültür Merkezi´nde yapan konuklar daha sonra fuar alanında ve çadırda hazırlan programlara katılıyor. Çeşitli gösterilerle renklenen etkiliklerle vatandaşlar Ramazan´ın keyfini çıkarıyor.

HAFTA SONUNDA YOĞUN KATILIM
Büyükşehir Belediyesi´nin Ramazan etkinlikleri ve iftar yemeklerine hafta sonunda da büyük ilgi vardı. Cumartesi ve Pazar günü toplam 4 bin kişi Leyla Atakan Kültür Merkezi içindeki salonda iftar yaptı. Vatandaşlar daha sonra çadırda gerçekleştirilen etkinliklere katıldı.

MÜZİĞE DOYDULAR
Çadırdaki eğlencelere her zaman olduğu gibi fasılla başlandı. Birbirinden güzel sanat müziği eserlerini dinleyen Kocaelililer, daha sonra Ramazan´ın vazgeçilmezleri arasında yer alan meddahı seyretti. Ardından Büyükşehir Belediye Konservatuarı Türk Sanat Müziği Öğretim görevlisi Tuğçe Ocaktar izleyenlere muhteşem bir sanat müziği konseri verdi. Gece sonunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Zabıta Daire Başkanı Sadettin Özalay, Ocaktar´a çiçek vererek, teşekkür etti.

HACIVAT-KARAGÖZ´SÜZ OLMAZ
Ramazan etkinlikleri çadır içinde olduğu gibi çadır dışında da renkli görüntülere sahne oldu. Ramazan´ın en güzel eğlencesi olan Hacivat- Karagöz ve Nasrettin Hoca çocuklara keyifli dakikalar yaşattı. İp ve ateş cambazı ile sihirbaz ise eski Ramazanları hatırlatan nostaljik görüntüler sergiledi.

İNTERAKTİF EĞLENCELER
Fuar alanında gerçekleştirilen faaliyetlerin bu denli sevilmesi ve ilgi duyulmasında şüphesiz interaktif olmaları büyük rol oynuyor. Etkinliklere katılan vatandaşlar kimi zamanda kendilerini tiyatro sahnesinde, kimi zaman da bir ses ya da genel kültür yarışmasının tam ortasında buluyor.


Ayrıca Fuar alanı içinde açılan kitap fuarı da Kocaelililer tarafından büyük ilgi görüyor.

FUAR´DA BU AKŞAM
Öte yandan etkinlikler kapsamında yarın akşam "Tiyatro Bizbize" grubu  geleneksel orta oyunu sahneleyecek. “Kavuklunun Kahvesi” adlı oyun saz faslı ve meddahın ardından başlayacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!