Fuar rekora hazırlanıyor

Fuar yarın Ebru Gündeş ile kapılarını 41. kez açıyor, 2 milyon ziyaretçi hedefleniyor

Kocaeli insanının sosyal yaşantısında önemli bir yeri olan Kocaeli Kültür, Sanat ve Eğlence Festivali, ünlü sanatçı Ebru Gündeş ile birlikte yarın kapılarını 41. kez açıyor. Fuar Müdürü Fevzi Utaş, düzenlediği basın toplantısında yapılacak etkinlikleri anlatırken, hedeflerinin 2 milyon ziyaretçiye ulaşmak olduğunu söyledi.

EBRU GÜNDEŞ´Lİ AÇILIŞ
Kentin sosyal yaşantısını hareketlendirecek olan Kocaeli Kültür Sanat ve Eğlence Festivali´nin açılışı için Antikkapı´da basın toplantısı düzenleyen Fevzi Utaş, bu yıl tam bir festival olacağını anlattı. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Yusuf Genç´in de katıldığı basın toplantısında soruları cevaplayan Fevzi Utaş, yarın saat 14.30 ile 16.00 arasında kent içinde kortej geçişi yapılacağını, saat 18.00´de Küçük Sahne´de tören yapılacağını belirtti. Açılış töreni sırasında 4 paraşütçü atlama ve balon gösterisi yapacak. Havai fişek gösterisi ile sürecek olan törenden sonra, saat 21.30´da Güneş Sahnesi´nde sanatçı Ebru Gündeş, sevenleriyle buluşacak.

KAMERALI KONTROL
Fuar Müdürü Fevzi Utaş, bu yıl güvenlik ve temizlik konusuna önem verdiklerini, organizasyon işini profesyonelce yaptıklarını anlattı. Utaş, “Halkımızın huzur ve rahat bir şekilde dinlenmesini ve eğlenmesini sağlamak amacıyla güvenlik tedbirlerimizi artırdık. 10 noktadan güvenlik kameralarıyla kontrol ettiğimiz tüm fuar alanını bu yıl 8 yeni kamera takviyesi ile 18 noktadan sağlayacağız. Fuar alanı tüm sezon boyunca 3 vardiya halinde toplam 45 kişiden oluşan ekip tarafından saha temizliği yapılacak. Organizasyon konusunda da ince eleyip sık dokuyoruz. Kocaelililere her konuda en güzeli sunmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Basınımızın desteği ile de bu yıl gerçek anlamda bir ziyaretçi patlaması bekliyoruz” dedi.

YENİ DÜZENLEMELER
Fuar alanı içinde yeni düzenlemeler yapıldığına dikkat çeken Utaş, “Çocukların eğlence alanı olan lunapark bu yıl tam bir disneyland olacak. Lunapark alanı yaklaşık 6 bin metre kare daha büyütülerek, 20 bin metrekarelik alanda yeni oyun araçları ile zenginleştirildi. Güneş Sahnesi 40 metrekare büyütülerek, 130 metrekareye olarak yeniden düzenlendi. Işık ve ses düzeni yenilendi. Fuar alanı içinde barakalarda vatandaşa fastfood hizmeti veren tüm yerler yıkıldı. Yerlerine modern yerler yapıldı. Fuar Müdürlüğü´nün bulunduğu yerin karşısına, Lunapark´ın yanına ve Güneş Sahnesi yolu üzerine 13 adet yeni kapalı stantlar açıldı” şeklinde konuştu.
 
HER ŞEY VAR
Utaş, basın toplantısında, festival süresince bu yıl çeşitli yarışmaların yapılacağını, yazlık nostalji sinema günlerine ünlü sinema sanatçılarının konuk olarak katılacağını, dünyanın sayılı sirklerinden İtalyan Darix TOGNİ Sirki´nin 22 Haziran 2007 tarihi´nde itibaren şovlarıyla herkesi büyüleyeceğini söyledi. Fevzi Utaş, etkinliklere Yöresel Kültür Fuar´ının ayrı bir zenginlik katacağını, kitap fuarına ünlü yazarların katılacağını, Âşıklar Çadırı´nda atışmaların ilgi çekeceğini dile getirdi. Ayrıca fuarda 30 farklı ülkeden folklor gösterileri gerçekleştirilecek.

GİRİŞ 50 YKR
Fuar Müdürü Utaş, giriş ücretlerinde artış yapmadıklarını ifade etti. Sezon boyunca fuara 50 YKR ile giriş yapılacak. Sadece sanatçıların sahne aldığı geceler giriş ücreti 1 YTL olacak. Araçla gelecek olanlar için park alanını 3 bin araçlık olarak yeniden düzenlendi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!