Esentepe Stadı´na sentetik çim

Büyükşehir Belediyesi, Esentepe Stadı`na da el attı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan spora ve sporcuya yapılan yatırımlar devam ediyor. Şehrin birçok yerine sentetik futbol sahaları yapan Büyükşehir Belediyesi, şimdide Esentepe´de bulunan stadı FIFA standartlarına uygun hale getirmek için çalışmalar yapıyor. 

GECE MAÇI DA OYNANACAK
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Körfez Esentepe Stadı Soyunma Odaları ve Sentetik Çim Saha Yapım İşi adı altında başlatılan çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İhaleyi kazanan AR-MA İnşaat tarafından başlatılan çalışmalar sonrasında alt yapı çalışmaları tamamlanırken, gece maçlarının da oynanacağı stadın ışıklandırma direkleri dikildi. Daha önce stadın Körfez tarafına bakan bölümünde yer alan soyunma odaları, bu kez İzmit yönüne bakan kısımda yeni baştan inşa ediliyor. Sağlık memurları, hakemler, güvenlik görevlileri ve futbol takımlarının faydalanacağı soyunma odalarının temeli atıldı.

HAZİRAN AYI İÇİNDE BİTECEK
Sahanın etrafını tel örgülerle çeviren firma çalışanları, zemine 3 numaralı mıcır serimi işlemini tamamladı. Çalışmaların bitimine yakın sahaya sentetik çim monte edilecek. FIFA standartlarına uygun olarak yapılan futbol sahası, Haziran ayı içerisinde tamamlanacak. Yer teslimi yapıldıktan sonra saha resmi müsabakalara hazır hale gelecek. Bunun yanı sıra bölgede bulunan takımlarda burada antrenman yapma fırsatı bulacak. 

Bizi;
sosyal medyada takip edin!