Emel Sayın ve Emrah´lı zafer coşkusu

Büyükşehir`in düzenlediği konserle 30 Ağustos coşkusu doruğa çıktı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi´nin 30 Ağustos nedeniyle önceki akşam fuarda düzenlediği Emel Sayın ve Emrah konseri Zafer Bayramı coşkunu doruğa çıkardı. Fuara adeta akın eden binlerce Kocaelili arabeskin prensi Emrah ve Türk Sanat Müziği´nin hanımefendi sanatçısı Emel Sayın´ın şarkılarıyla coştu. Büyükşehir´in Zafer Bayramı hediyesi vatandaşlar tarafından büyük sevinçle karşılanırken, iki dev sanatçı sahnede muhteşem bir performans sergiledi.

BİNLERCE KOCAELİLİ İZLEDİ
Büyükşehir Belediyesi´nin 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle organize ettiği konser önceki akşam Kocaeli Fuarı Güneş Sahnesi´nde gerçekleşti. 40 bin kişinin izlediği konserde Emel Sayın ve Emrah en güzel şarkılarını Kocaeli halkı için seslendirdi. Konser öncesinde Gebze Belediyesi Mehter Takımı da çaldığı marşlarla alanı coşturdu. Vatandaşlardan büyük alkış alan Mehter Takımı 30 Ağustos Zafer Bayramı´na yakışır bir konser performansı sergiledi.

YILLAR SONRA BEKLENEN KONSER
Mehter Takımı´nın ardından Güneş Sahnesi´ne ilk olarak fantezi ve arabesk müziğin prensi Emrah çıktı. Sahneye adım atar atmaz vatandaşların sevgi gösterisi ile karşılanan Emrah, konsere “Acıların Çocuğu” adlı şarkısı ile başladı. Sempatik tavırlarıyla dikkat çeken Emrah ayrıca çok sevilen “Belalım Benim, Unutabilsem” ile sözlerini kendisinin yazdığı “Götür Beni Gittiğin Yere” adlı şarkılarını vatandaşlarla birlikte seslendirdi.

NAZAR BONCUĞU KOCAELİ´NDE
Emrah´ın ardından sahneyi Türk Sanat Müziği´nin tartışmasız en güzel seslerinden olan Emel Sayın aldı. Pembe renkli ve aynı renklerden oluşan taşlarla süslü bir elbise ile sevenlerinin karşısına çıkan Emel Sayın, her zamanki nazik ve sevecen tavırlarıyla Kocaeli seyircisini selamladı.
Emel Sayın kendisini dakikalarca alkışlayan Kocaelililere “Bu anlamlı günümüzde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bayramımız kutlu olsun. Hepiniz hoş geldiniz” dedi.

“SİZLERİ SEVİYORUM”
Sayın daha sonra Türk Sanat Müziği´nin birbirinden güzel eserlerini seslendirmeye başladı. Sanatçı “Benzemez Kimse Sana, Tavrını Hayran Olayım” adlı klasik eseri seslendirdikten sonra kendisine eşlik eden vatandaşları tebrik etti. “Sizleri seviyorum ve tebrik ediyorum” diyen sanatçı “Bu tip şarkılar böyle coşkulu konserlerde zor icra edilir. Ayrıca dinleyiciler için de zordur. Ancak o kadar güzel eşlik ettiniz ki. Klasik bir esere bu kadar güzel sahip çıktığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.
Sayın konserde ayrıca çevirdiği filmlerle aynı ismi taşıyan Feride ve Mavi Boncuk şarkılarını da okudu.

YAĞDIR MEVLAM SU
Emel Sayın konserin bir bölümünde ise çok sevilen “Yağdır Mevlam Su” adlı eseri okudu. Sayın şarkı öncesinde küresel ısınmaya dikkat çekerek, “Bu bir dua şarkısıdır, dilerim şarkıyla özlemini duyduğumuz yağmurlar bir an önce gelir” dedi.

DÖRT KUŞAĞIN DİNLEDİĞİ SANATÇI
Genç yaşlı binlere kişinin katıldığı konseri ayrıca Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, Alikahya Belediye Başkanı Sabri Gökbudak ve Kuruçeşme Belediye Başkanı Ali Kahraman da izledi.

KÖKTÜRK´TEN ANLAMLI KONUŞMA
Konser bitiminde Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk sahneye gelerek sanatçıya teşekkür etti. Sayın´ın şarkıları ve kişiliği ile üç kuşağın gönlünde taht kurduğunu ifade eden Başkan Köktürk, “Ama bugün Emel hanım bir ilki daha gerçekleştirip dördüncü kuşağı da selamladı. Emel hanım yıllarla iyi geçinen bir sanatçı. Bu özel günde de bizimle olduğu için çok mutluyuz. Bu güzel geceyi bize armağan eden Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu´na da teşekkür ediyoruz” dedi.

Başkan Köktürk, günün anısına Emel Sayın´a Kocaeli´nin sembolü olan Saat Kulesi maketi verdi. Emel Sayın da son kez vatandaşları selamlayarak “Yine güzel günlerimizde buluşmak üzere” dilekleriyle sahneden yoğun alkışlar arasında ayrıldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!