Dondurucu soğuktan, Garip Evi´nin sıcaklığına

Bir yıl önce kurulan Garip Evi, kimsesizlerin sıcak yuvası olmaya devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bundan tam bir yıl önce İnönü Caddesi üzerindeki Eski Erkek Öğrenci Yurdu`nun bulunduğu yerde kurulan Garip Evi, geçen yıl olduğu gibi bu kış da evsizlerin sıcak yuvası oldu. Sokakların yanı sıra bankamatikler, acil servis girişleri, terkedilmiş binalar ve kuytu köşeleri gezen Büyükşehir ekipleri burada buldukları vatandaşları alarak Garip Evi`ne getiriyor. Soğuktan ve donmaktan kurtarılan vatandaşlar ise sıcak bir çorba içmenin ve yine sıcak bir yuvada bulunmanın mutluluğunu yaşıyor.

ÜÇ ÖĞÜN SICAK YEMEK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Garip Evi`nde misafir edilen kimsesiz vatandaşları güler yüzle karşılayan yetkililer konuklarının önce banyo yapmasını sağlıyor, ardından onlara yeni giyecekler veriyor. Sağlık kontrolünden de geçirilen kimsesiz vatandaşlara üç öğün sıcak yemek veriliyor. Garip Evi`nin konukları ayrıca salonda çay içiyor ve günlük gazeteleri okuyor.

“SON ANDA KURTARDILAR”
Garip Evi`nin son günlerdeki en küçük misafiri ise 2.5 yaşındaki Yener. Annesi Behiye Handan Türkoğlu ile Garip Evi`nin misafirleri arasında yer alan minik Yener, aynı zamanda buranın da minik maskotu oldu.
76 yaşındaki Cevdet Kayalar ise “Donmaktan son anda kurtarıldım. Allah burayı kuranlardan razı olsun” diyerek çektiği sıcak yuva özlemini özetliyor.

“AÇIKTA VARSA BİLDİRİN”
Bu arada kimsesiz ve evsizlerin bulunması için Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı yetkilileri vatandaşların kendilerine destek olmasını istedi. Yetkililer, “Biz sürekli sokakları dolaşıyoruz. Ancak ulaşamadığımız kişiler mutlaka vardır. Vatandaşlarımız soğukta evsiz ve gidecek yeri olmayan kişileri bize haber verirse daha başarılı oluruz” şeklinde konuştu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!