Dilovası´nda kaçak et operasyonu

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, şüpheli gördükleri et ve et ürünlerine el koydu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü ekipleri, şarbon hastalığına rastlanan Dilovası´nda et ve et ürünleri satan yerleri denetledi. Yapılan operasyonlarda şüpheli görülen et ve et ürünlerine el konuldu. Kaçak et kesimi konusunda da özellikle kasaplar uyarıldı.

KAÇAKLARA EL KONUDU
Kaçak et kesiminin en çok yaşandığı yer olarak bilinen Dilovası´nda ortaya çıkan şarbon hastalığı konusunda çalışmalar devam ederken, Büyükşehir Belediyesi ekipleri de bölgede kaçak et operasyonuna çıktı. Veteriner Hekim Rauf Kadıoğlu yönetiminde yapılan denetimler sırasında, et ve et ürünleri denetlendi. Denetimler sırasında üzerinde mühür bulunmayan, kaçak olduğu belirlenen etler ile, zamanı geçmiş et ürünlerine el konuldu. Yapılan tahlil sonrası etler imha edilecek.

VATANDAŞA ÇAĞRI
Veteriner Hekim Rauf Kadıoğlu, kaçak etlerin insan sağlığını tehdit ettiğini, hastalıklar yüzünden ölümle sonuçlanabilecek olaylar yaşanabileceğini belirterek, vatandaşları uyardı. Bu tür etlerin 200´e yakın hastalık meydana getirdiğini anlatan Kadıoğlu, “İnsanlar kendi sağlığı için kaçak kesim yapanları ihbar etmeli. Kesilen hayvan veteriner denetiminden geçmemişse, hastalık taşıyor olabilir. Kaçak kesim yapanlar, kaçak kesim eti satanlar lütfen 153 Alo Zabıta hattına şikayet edilsin. Bizler denetimlerimizi 24 saat sürdürüyoruz” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!