Dersimiz yerel yönetim

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, öğrencilere yerel yönetimi anlattı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, Ulugazi ilköğretim Okulu öğrencilerine yerel yönetimi anlattı. Öğrencilerin sorularını cevaplayan Şeker, yerel yönetimin sadece yatırım anlamında değil, sosyal belediyecilik içinde insana yatırım yapması gerektiğini söyledi.

HAYATI TANIYORLAR
Ulugazi İlköğretim Okulu 4/A sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Necla Sağıroğlu önderliğinde hayatı daha iyi tanımak için, yerel yöneticiliği ders konusu yaptı. Öğrenciler, öğretmenleri nezaretinde Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker´i ziyaret ederek, merak ettikleri soruların cevabını aradı. Yerel yönetimin ne olduğunu, görevlerinin arasında nelerin bulunduğunu merak eden öğrenciler, Şeker´i soru yağmuruna tuttu.

İNSANA YATIRIM
Öğrencilerin bütün sorularını içtenlikle cevaplandıran Başkan Vekili İlyas Şeker, yerel yöneticiliğin daha önce sadece altyapı, inşaat, çöp gibi konuları kendine görev saydığını, gelişen dünya ile birlikte bu görev alanının değiştiğini anlattı. Şeker, “Yerel yöneticilik insana hizmet etmekle başlar. Yatırımcı belediyecilik kadar, sosyal belediyecilik de önemli. Biz bunun için engelliler, mahkûmlar, kimsesizler, mağdurlara hizmet veriyoruz. Evde bakım hizmeti ile insanları yeniden yaşama bağlıyoruz. KO-MEK ile istihdam sağlıyoruz. Yani insana yatırım yapıyoruz” dedi.

SİZE MİRAS KALACAK
Başkan Vekili Şeker, planlı ve bilim ışığında yapılan çalışmalarla kentin geleceğini kurtarma çabasında olduklarını anlattı. Yıllarca yapılmayan planlama yüzünden kentlerin günümüzde beton yığınına döndüğünü ifade eden Şeker, “Kocaeli´nin her karış toprağının imar planlarını yaptık. Amacımız betonlaşmayı önleme, doğal kaynakları, ormanı korumak. Size bu kenti gururla miras bırakacak hale getirmek” şeklinde konuştu. Şeker, eğitime de büyük destek verdiklerini belirterek, ülkenin eğitimli bireylerle kalkınacağını, bunun için çaba göstermeleri gerektiğini söyledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!