Derince-Umuttepe`ye güzergah uzatımı, İzmit- Kandıra`ya 10 hat

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) bugün gerçekleştirdiği aylık olağan toplantısında, Derince-Umuttepe arasına 18, İzmit-Kandıra güzergahına ise 10 yeni hat açtı.

ŞEKER, BAŞKANLIK ETTİ
Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu`nda saat 9.30`da başlayan ve yaklaşık 90 adet gündem maddesinin ele alındığı toplantıya Başkan Karaosmanoğlu`nun il dışında olması nedeniyle Başkan Vekili İlyas Şeker başkanlık etti. Toplantıya Kuruçeşme, Gölcük, Kandıra, Alikahya, Belediye Başkanları, Derince, Bekirpaşa Belediye Başkan Yardımcıları, İl Trafik ve Karayolları Genel Müdürlüğü temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Sadettin Özalay, Büyükşehir Belediyesi Trafik Şube Müdürlüğü yetkilileri ve kurul üyeleri katıldı.

BÜYÜKŞEHİR`DEN BÜYÜK HİZMET
Toplantının en önemli gündem maddelerini ise, toplu taşım konusunda yeni açılan hatlar oluşturdu.
İzmit-Kandıra güzergahına 10 adet yeni hattın açılmasına karar verilirken, özelleştirilme sürecine kadar söz konusu hatta Büyükşehir Belediyesi`ne ait otobüslerin çalıştırılmasına karar verildi. Kararın alınmasıyla daha önce sadece Gürkan Turizm`in hizmet verdiği güzergahta, Büyükşehir Belediyesi otobüslerinin de vatandaşa hizmet vermesi sağlandı. Bu hattın fiyat tarifesi tam 2.75, öğrenci ise 2.50 YTL olarak belirlendi.
Kurulda ayrıca, Derince-Umuttepe güzergahında sefer yapan 13 nolu kooperatif araçları için 18 güzergahta uzatım kararı alındı. Alınan kararla, özellikle üniversite öğrencilerine tek fiyat ve kısa zamanda okullarına ulaşım imkanı tanınmış oluyor.
Hatlarla ilgili son olarak, İzmit-Gebze arasında açılması düşünülen yeni hat, kurul tarafından onay alırken, söz konusu hattın ücret tarifesi de belirlendi. Buna göre, İzmit-Tavşancıl 1.50 YTL, İzmit-Dilovası 1.50 YTL, İzmit-Gebze-Darıca 2.75 YTL, Darıca-Gebze-İzmit 2.75 YTL ve Öğrenci 1.25 YTL olarak belirlendi.

22 ADET UMUTTEPE HATTI İÇİN İZİN
Öte yandan, Büyükşehir Meclis kararı doğrultusunda Umuttepe`ye açılması kararlaştırılan 22 hat için UKOME, Büyükşehir Belediyesi`ne  ihaleye çıkma izni verdi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!