Derince Tüneli´nde sabotaj ihtimali

Tünel içindeki su deşarj pompalarını çalıştıran şalterler kapatılmış bulundu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Derince´nin bölünmüşlüğünü ortadan kaldırmak amacıyla inşa ettirilen Derince Tünel Geçişi içine konulan su deşarj pompaları, önceki gün yarım saatte metrekareye düşen 50 kilo yağışlarda tam kapasite çalışırken, dün (Salı) yaşanan 15 dakikalık yağışlarda çalışmadı. Yapılan incelemede su deşarj pompalarının çalıştıracak jeneratörlerin şalterlerinin kapatılmış olduğu belirlenince, sorumlu firma karakola suç duyurusunda bulundu.

SU BASKINI YAŞANDI
Kocaeli´ye önceki gün düşen rekor düzeydeki yağışlarda bazı yerlerde su baskınları yaşanırken, Derince Tünel Geçişi´nde su deşarj pompaları sayesinde hiçbir sorun yaşanmadı. Su baskını olmayan tünel geçişinde trafik normal halinde seyretti. Şiddetli yağışları, devreye giren 3 deşarj pompası sayesinde sorun yaşamadan atlatan Derince Tüneli, dün yaşanan ve 15 dakika süren hafif yağışta ise beklenmedik bir su baskını yaşadı. Tünel içinde yaşanan su birikmesi kısa sürede yükselince, bir anda trafik tıkandı. Bölgeye sevk edilen ekipler, biriken suları kısa sürede tahliye ederek, trafiği açmayı başardı.

ŞALTERLER İNDİRİLMİŞ
Suların tahliye edilmesinden sonra mühendisler ve teknik elemanlar tarafından Derince Tünel Geçişi´nde yaşanan olayla ilgili olarak araştırma yapıldı. Yapılan incelemede, tünel içinde biriken suların deşarjını sağlayan pompaları devreye sokacak olan jeneratörleri çalıştıran şalterlerin kapatılmış olduğu belirlendi. Şalter panolarının kapaklarının ise zorlanarak açıldığı tespit edildi. Şalterlerin kapatılmasıyla devre dışı kalan 3 jeneratörün de çalışmadığı, bu yüzden su deşarjını sağlayacak olan 3 pompanın da elektrik gelmediği için görevini yapamadığı ortaya çıktı.

SABOTAJ İHTİMALI İNCELENİYOR
Yapılan inceleme sonrasında şalterler açılarak, jeneratörler çalıştırıldı ve su deşarj pompaları devreye sokuldu. Kabul işlemleri henüz tamamlanmadığı için halen sorumluluğu üzerinde bulunduran Taşyapı İnşaat Firması, Derince Karakolu´na giderek, sabotaj ihbarında bulundu. Yapılan suç duyurusunun ardından polis yapılan sabotajı araştırmaya başladı. Yeniden yaşanabilecek sabotajlara karşı, bölge kontrol altına alındı.


Bizi;
sosyal medyada takip edin!