Deprem konutlarına duble yol

Yuvacık Kalıcı Konutları`nın 6 yıllık yol çilesi nihayet bitiyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başiskele Kavşağı ile Yuvacık Kalıcı Konutları arasındaki bağlantıyı sağlayan ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 6 yıl aradan sonra yapımına başlanan duble yolu yakın takibe aldı. Çalışmaları denetleyen Karaosmanoğlu, ulaşım çilesinin sona erdiğini söyledi.

6 YILDIR BEKLİYORDU
İhalesi 2001 yılında yapılan, fakat kamulaştırma yapılamadığı için bir yönü yapılamayan Yuvacık Kalıcı Konutları ile D-130 arasındaki duble yol sorunu, Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu´nun girişimleri ile çözüldü. Başiskele Kavşağı ile konutlar arasındaki yolun diğer bölümünün yapımı sürerken, şu ana kadar yol güzergâhında kalan 13 konut istimlâk edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Münir Karaloğlu ve Yuvacık Belediye Başkanı Hikmet Özkaraaslan, Karayolları Genel Müdürlüğü çalışmalarını birlikte inceledi.

DUBLE YOL
Toplam uzunluğu 1,5 kilometre olan yolun bir yönü tamamlanmıştı. Genişliği 17 metre olan duble yol tamamlandığında, zaman zaman aksaklıklara yol açan trafik sorunu da çözümlenmiş olacak. Yol çalışması ile birlikte hemzemin geçit çalışmaları da sürüyor. Elektrik hatlarının yer altına alındığı yol üzerindeki su ve doğal gaz hatları ile dere ıslah çalışmaları da yapılacak. Başkan Karaosmanoğlu ve beraberindekiler, daha sonra Başiskele mevkiindeki sahil düzenleme çalışmalarını da denetledi. Başiskele sahilinde yapılan çalışmalar tamamlandığında, bölge insanı denizle barışık bir yaşama kavuşacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!