Demiryoluna çare aranıyor

Ulaştırma Bakanlığı heyeti, gar binası ve demiryolunda incelemelerde bulundu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`nun “şehir ile deniz arasında Çin Seddi oluşturmuş” dediği demiryolu, özel incelemeye alındı. Ulaştırma Bakanlığı`ndan gelen heyet, gar ve demiryolunda incelemelerde bulundu.

ÖZEL HEYET KURULDU
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`nun İzmit merkezinden geçen demiryoluna çare bulunması için başlattığı çalışmalar, Ulaştırma Bakanlığı`na özel bir heyet kurdurttu. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım`ın talimatı ile oluşturulan heyette DDY Genel Müdür Yardımcısı İsa Apaydın, DDY Yol Daire Başkanı Ferhat Demirtaş, İzmit 1. Bölge Müdürü Tuncay Gürdal bulunuyor. Önceki gün Başkan Karaosmanoğlu ile görüşen heyet, bugün İzmit Garı`nda ve demir yolunca özel çalışmalar yaptı.

KARAOSMANOĞLU  ISRARLI
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, şehir ile deniz arasında bulunan demiryoluna çare bulunması konusunda ısrarından vazgeçmiyor. “Çin seddi” olarak yorumladığı demiryolunun vatandaş ile deniz arasından kaldırılmasını isteyen Karaosmanoğlu, “Bizim en büyük hedefimiz bu kent insanını denizle barıştırmak. Dargın komşular gibiyiz. Yıllarca başımızın ucundan deniz ama yararlanmasını bilmemişiz. Bu dargınlık giderilmeli. Nasıl yapılacaksa yapılmalı ama bu kent insanı, hemen yanında bulunan deniz nimetinden yararlanmalı” dedi.

MALİYETLERİ HESAPLANACAK
Gar istasyonunda ve demiryolunda incelemelerde bulunan heyet, Başkan Karaosmanoğlu`na hak verdi. Arazi üzerindeki çalışmanın yanı sıra, gar kenarındaki alt geçidi inceleyen heyet, projeleri incelemeye aldı. Hazırlanmış olan üç proje için verilecek rapor doğrultusunda Ulaştırma Bakanlığı kararını açıklayacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!