“Değişimden başka çare yok”

Başkan Karaosmanoğlu, Kentsel Dönüşüm Projesi´nin bir zorunluluk olduğunu söyledi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, mart ayı meclis toplantısının son kısmında, CHP`li meclis üyelerinin verdiği soru önergelerine sözlü olarak yanıt verdi. Kentsel Dönüşüm Projesi konusunda halkın değişime hazır olduğunu, siyasilerin ise bu konuda geri kaldığını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Bu kent değişecek. Halkımızla birlikte gereken tüm adımları atacağız” dedi.

“SIKINTILARI AŞARIZ”
İlk olarak Erenler-Cedit ve Topçular Mahallesi`nin kesiştiği bölgede uygulanması düşünülen Kentsel Dönüşüm Projesi`ne değinen Başkan Karaosmanoğlu, “Kentin imar anlamında düzelmesi için bu köklü değişimden başka çaremiz yok. Sıkıntılar olacaktır. Ama bunları konuşarak çözeriz” dedi. Bölgede yaşayan insanların mağdur edilmeyeceğini her zaman söylediklerini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Bugün orada 20 liralık bir yerin sahibi olan vatandaşımız, proje sayesinde en az 40, 60 hatta 80 lira kazanacak” şeklinde konuştu.

“MAL BULMUŞ MAĞRİBİ GİBİ”
Karaosmanoğlu, bölgede çok sayıda evin tapusunu aldıklarını hatırlatarak, “Bizim siyasilerimiz mal bulmuş mağribi gibi konuya müdahil oluyor. Geçen gün yine bölgede ev ve arsası bulunanlarla bir araya geldik, konuştuk, anlattık. Pek çoğu ikna oldu, bazıları ‘Ama ölçümler yeniden yapılsın` dedi. Biz bu değişimi halkımızla birlikte yapacağız” diye konuştu.

“GÜLTEPELİLER DE İSTİYOR”
Karaosmanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Değişim zor bir şey. Kabul ediyorum. Ancak bu değişimde en geri kalanlar maalesef siyasiler oldu. Halk değişime hazır. Halil Vehbi Yenice ile geçen gün Gültepe`deydik. 100`ün üzerinde insanla sohbet ettik. Aralarında kadın ve yaşlılar da vardı. Herkes ‘Kentsel Dönüşüm`ü bizim mahallemizde başlatın` dedi. Hatta bir vatandaş, ‘Benim 4 katlı, ruhsatlı yeni bir binam var. Yıkın ve burada yapılacak modern konutlardan bana 2 daire verin. Ben razıyım` şeklinde konuştu. Vatandaşın bu ilgisi elbette bizim doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. İnşallah bu projeyi tamamladıktan sonra diğer mahallelerde de benzer projelere start vereceğiz.”

“BU BİR İFTİRADIR”
Bu konunun ardından SEKA Park ihalesine değinen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu sert konuştu: “Bu ihaleye Unakıtan`ın oğlu ortaksa, İbrahim Karaosmanoğlu da ortaktır. Ancak böyle bir şey söz konusu değil. Bu bir iftiradır, anlayışsızlıktır. Lütfen dünyaya siyah bir gözlükle bakmayın. İbrahim Karaosmanoğlu`nun dünü neyse, yarını da odur. SEKA ihalesinde bu tür ilişkilere girmemiz söz konusu bile olamaz.”

“AYRIMCILIK YAPMAYIZ” MESAJI
Büyükşehir Belediyesi ve şirketleri olarak bugüne kadar tutarı 100 bin YTL`yi aşan yaklaşık 500 ihale yaptıklarını, bu ihalelerle ilgili olarak hiçbir müteahhitle ne telefonda ne de yüz yüze görüşmediğini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Komisyon en düşük fiyat veren firmaya ihaleyi vermek zorunda değil. Komisyon üyeleri takdir hakkını kullanmıştır. Hangi firma işi yapabilir, kadrosu ve birikimi hangisinin iyi? Bunlar araştırılmış, karşılaştırılmıştır. Hiçbir müteahhit siyasilerle asla benim yanıma gelemez. Hiçbir bakan ve milletvekili, il ve ilçe başkanımızdan bu yönde bir teklif almadım” diye konuştu.

“GİT, KOCAELİSPOR`A PARA VER(!)”
İhaleleri Kocaelili, güvenilir firmaların almasını istediklerini, ancak yapılacak eserlerin kaliteli olmasının bundan daha önemli olduğunu hatırlatan Karaosmanoğlu, konuya ilişkin, “Ben hiçbir müteahhide, ‘Git, Kocaelispor`a para ver` demiyorum. Kocaelispor`a yardım edilecekse, bunu usulüne uygun olarak, şirketlerin reklamlarını vererek yapıyoruz” değerlendirmesini yaptı.

TOPLANTILAR CUMAYA ALINDI
Başkan Karaosmanoğlu meclis toplantısının sonunda ise bundan böyle toplantıların cuma günleri yapılmasını istedi. “Perşembe günleri Gebze programım var. Haftada en az 1 günü Gebze`ye gidiyorum. Başkanlarımızı, esnafımızı, vatandaşları ziyaret ediyorum. Gebze`nin sorunları diz boyu değil, gırtlağı geçiyor” diyen Karaosmanoğlu`nun isteği üzerine, nisan ayı toplantısının 14 Nisan 2006 Cuma günü saat 15.00`te yapılması kararlaştırıldı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!