Değirmendere´ye kültür merkezi

Büyükşehir Belediyesi beldenin önemli bir eksikliğini daha girecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kültür merkezleri atağını sürdürüyor. İlimizin pek çok bölgesinde yapımını başlattığı merkezlerden bir kısmını hizmete açan, diğerlerini ise açma hazırlığı yapan Büyükşehir, önümüzdeki aylarda Değirmendere´ye de bir kültür merkezi inşa edecek.

CİVAR BELDELERE GİDİYORLARDI
Çınarlık Meydanında bir kültür merkezi bulunuyor. Ancak daha çok sanat evi olarak kullanılan, çeşitli sergilerin yapıldığı, kış sezonunda da kursların düzenlendiği merkez, sosyal ihtiyaçların karşılanması konusunda ise ihtiyaca cevap veremiyordu. Belde sakinleri düğün ve cemiyetlerini de, İhsaniye ve Halıdere gibi yakın beldelerde gerçekleştirmeye çalışıyor, kapsamlı konferans ve kültürel etkinlikler düzenlemiyordu.


Büyükşehir Belediyesinin Yalı Mahallesi Kuruçeşme mevkiinde inşa edeceği kültür merkezi, nüfusu 20 binin üzerindeki beldenin benzer tüm ihtiyaçlarını tamamen karşılayacak.

YAPIM İHALESİNE YOĞUN İLGİ
Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından dün çıkılan ihaleye katılım hayli yoğun oldu. Toplam 12 firmanın teklif verdiği ihalede, en düşük fiyat 948 bin YTL ile Emi Onur firmasından gelirken, Yanıkkaya İnşaat 1 milyon 198 bin YTL ile en yüksek teklifi veren firma oldu. İhale sonucu önümüzdeki günlerde belli olacak. Müteahhit firmaya bağlı ekipler, yer teslimi yapıldıktan sonraki 8 ay içinde kültür merkezini tamamlayacak.


 
NELER YAPILACAK?
İki kat üzerinden inşa edilecek olan Değirmendere Kültür Merkezinin zemin katında, 670 metrekarelik çok amaçlı salon ile depo, tesisat merkezi, personel soyunma odası, temizlik odası, mutfak, makyaj odası, çocuk odası, gelin odası, büfe ve WC´ler bulunacak. Birinci katta ise biri 77, diğeri 45 metrekare olan iki adet eğitim salonu, fuaye ve yönetim ofisi yer alacak. Bahçesine süs havuzu yapılacak olan kültür merkezi, 17 Ağustos depreminde yıkılan düğün salonunun boşluğunu da önemli ölçüde dolduracak.


FİRMALAR   TEKLİFLERİ
Ümit Onur  948 bin YTL
Önay İnşaat  978 bin YTL
Dam-Ka   987 bin YTL
İhsan Kutlu  998 bin YTL
Yüksel İnşaat   1 milyon 33 bin YTL
Rıza Güven Usta  1 milyon 33 bin YTL
Tosunlar  1 milyon 43 bin YTL
Haldız İnşaat  1 milyon 78 bin YTL
Saryapı İnşaat  1 milyon 125 bin YTL
İsdem Yapı  1 milyon 142 bin YTL
Ke-Şe İnşaat  1 milyon 179 bin YTL
Yanıkkaya İnşaat 1 milyon 198 bin YTL

Bizi;
sosyal medyada takip edin!