Darıca´nın yüzü gülüyor

Büyükşehir, Gebze ile Darıca`yı birbirine bağlayan Osmangazi Köprüsü`nü hizmete açtı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve Gebze ile Darıca´yı demir yolu üzerinden birbirine bağlayan Osmangazi Köprüsü törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, vatandaşla gönül köprüsü kurduklarını söyledi.

40 YILLIK HİZMET
Darıca´nın D-100´e üçüncü bağlantısı olan Osman Gazi Köprüsü´nün açılış törenine AK Parti Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Kaymakamı Mehmet Emin Avcı, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İlyas Şeker, Genel Sekreter Münir Karaoğlu, Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ve çok sayıda vatandaş katıldı. Fen İşleri Daire Başkanı Tahir Akman, köprü hakkında teknik bilgi verirken, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, 40 yıl sonrası hesaplanarak hizmetler üretildiğini ifade etti. Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden Karabacak, hayal denilen bir hizmetin gerçekleştiğini ifade etti.

İNSANCA YAŞANACAK KENT
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yapılan hizmetlerle Türkiye´nin değiştiğini belirterek, yıllarca el değmeyen sorunların Kocaeli genelinde dağ gibi biriktiğini söyledi. “Bu sorunlar bizi yıldıramaz” diyen Karaosmanoğlu, Osmangazi Köprüsü´nün ulaşım master planının bir parçası olduğunu ifade etti. Karaosmanoğlu, “Yığılmış sorunların hepsi bir çırpıda bitecek gibi değil. Ama biz başladık ve yılmadan devam edeceğiz. Bütün çabamız, insanca yaşanabilecek bir kentin oluşmasını sağlamak. Şehir artık gülümsüyor. Tüm beldelerimiz, köylerimiz bize gülümsüyor. Hizmete devam edeceğiz, çünkü sizi çok seviyoruz” dedi.

VATANDAŞA GÖNÜL KÖPRÜSÜ
Görevlerinin vatandaşa hizmet olduğunuve bunu da yerine getirdiklerini anlatan Karaosmanoğlu, “Başbakanımız Türkiye için, biz Kocaeli için çalışıyoruz. Gebze´de, Darıca´da, kocaeli´de yaptıklarımızı sıralasak, sabaha kadar sürer, saatler yetmez. Modern bir kent, modern bir Darıca ve Gebze oluşturacağız. Daha çok köprü yapacağız. Ama bu yaptıklarımız önemli değil. Önemli olan vatandaş ile aramızda kurduğumuz gönül köprüsüdür. İşte o köprüyü hiç yıkmayacağız. Çünkü biz onların içinden geldik” şeklinde konuştu.

KÖPRÜDEN GELİN GEÇTİ
AK Parti Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar ise yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediyesine hizmetleri için teşekkür etti. Gebze´yi geleceğe taşıdıklarını söyleyen Ayar, altyapı, yollar, köprülü kavşaklar, üstyapı gibi hizmetlerle çehresinin değiştiğini anlattı. Ayar, Gebze´de mobesse sistemini kurarak, suç oranını azaltmayı hedeflediklerini, bu yatırım için Büyükşehir Belediyesi´nin 500 bin YTL ödenek ayırdığını anlattı. Konuşmaların ardından bir sürpriz yaşandı. Köprünün üzerinden yeni evlenen Metin-Şirin Altınay çiftinin geçmesi, herkesi sevindirdi. Köprünün kurdelası Altınay çifti ile birlikte kesildi.

D-100´E ÜÇÜNCÜ BAĞLANTI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaptığı Osman Gazi Köprüsü ile demiryolu tarafından ayrılan Gebze ve Darıca´yı birbirine bağladı. Köprü ayrıca Darıca´nın D-100 Karayolu´na üçüncü bağlantısı oldu. 340 metre uzunluğunda olan köprü, yan yollar bağlantısı ile birlikte 820 metre olarak inşa edildi. Köprünün hizmete açılması ile özellikle Eskihisar trafiği büyük oranda rahatladı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!