D-100, Seka Park´a bağlandı

Büyükşehir, Seka Tünel Geçişi ve Köprülü Kavşağı`nı sahil bağlantısını asfaltladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, D-100 İzmit kent geçişini kesintisiz hale getirmek için başlattığı çalışmaları sürdürürken, bitirme aşamasına getirdiği Seka Tünel Geçişi ve Köprülü Kavşağı´nın sahil yoluna bağlantısını tamamladı. Asfaltlanan yol, adına yakışır bir görünüm kazandı.

TRAFİK RAHATLAYACAK
İzmit merkezinde sürekli trafik tıkanmasına neden olan ve kazalara yol açan D-100 Karayolu´nda trafiği sürekli hale getirmek için başlatılan çalışmalar, aynı zamanda kent insanının denizle buluşmasını da sağlıyor. 6 ayrı ışıklı ve köprülü kavşakta sürdürülen çalışmalarda, Seka Tünel Geçişi ve Köprülü Kavşağı, büyük oranda tamamlandı. Çalışmaların tamamlanıp, yolun trafiğe açılması, bölgedeki trafik yoğunluğunu büyük oranda rahatlatacak. Araçlar ışıklara takılmadan tünele girip, D-100´den kesintisiz ilerlerken, sahil yoluna dönmek isteyen araçlar ise bu trafiğe girmeden yollarına devam edebilecek.

10 BİN TON ASFALT
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, Seka Tünel Geçişi ve Köprülü Kavşağı´nın sahil yolu bağlantısı çalışmalarını bitirme aşamasına getirdi. D-100´den gelerek, demir yolunun üzerinden köprüyle geçen sahil yolu bağlantısı, ekipler tarafından tamamen asfaltlandı. Seka Park girişi anlamına da gelen yola 10 bin ton asfalt döküldü. 700 metre uzunluğunda, 11 metre genişliğinde olan köprü çift şeritli olarak inşa edildi. Köprünün altından giden yan yollar ise Seka Park içinde bulunan tren yolunun üstüne çıkıyor. Köprü için 39 metre uzunluğunda 136 adet kazık çakıldı. Sahil yolu bağlantısının tamamlanması, bölgeye ayrı bir güzellik kattı. Sahil yolu bağlantısı kısa süre içinde trafiğe açılacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!