Buz hokeyinde şampiyonluk matematiksel olarak da garanti

Büyükşehir Kağıtspor Buz Hokeyi Takımı, İstanbul Paten karşısında 22-2 galip gelerek ligin bitimine 2 maç kala şampiyonluğunu garantiledi

Türkiye Buz Hokeyi Süper Ligi`nde ilimizi başarıyla temsil eden Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor Kulübü, ligin bitmesine 2 maç kala 4 puanlık farkla şampiyonluğu garanti altına aldı. Lacivert beyazlı hokeyciler İstanbul Paten takımını 22-2 gibi farklı bir skorla mağlup edip 2 puana ulaştı.

4 PUAN FARK VE İKİLİ AVARAJ
Büyükşehir Kağıtspor`un başarılı hokeycileri, cumartesi günü Kocaeli Olimpik Buz Sporları Tesisleri`nde oynadığı İstanbul Paten karşılaşmasını 22-2 farklı bir skorla kazanmasını bildi. Karşılaşmaya hızlı başlayan Büyükşehir Kağıtspor, ilk periyodu 5-1 önde kapattı. İkinci periyotta skoru 11-2`ye taşıyan lacivert beyazlılar, son periyotta farkı iyice açtı ve skoru 22-2 olarak tabelaya yazdırdı. Karşılaşma boyunca oyun üstünlüğünü elinden bırakmayan Büyükşehir`in gollerini, Oleg 5, Hakan 4, Serkan 3, Tuğcan 3, Caner 2,  Ufuk 2, Tony, Yavuz ve Erhan atarken, İstanbul Paten takımının gollerini ise, Onur ve Umut kaydetti. Bu sonuçla İstanbul Paten takımı karşısında aldığı 2 puanla puanını 32 yapan Büyükşehir Kağıtspor, en yakın rakibi Polis Akademisi`ne son 2 karşılaşma öncesi 4 puan farkı korudu. Puanların eşit olması durumunda ikili averajın söz konusu olacağı Buz Hokeyi Süper Ligi`nde, Polis Akademisi karşısında ikili averajda da üstünlüğü bulunan Büyükşehir Kağıtspor`un, son 2 maçını kaybetse bile averajla şampiyon olması söz konusu.

KALAN MAÇLARADA AYNI CİDDİYETLE ÇIKACALAR
Ligde oynadığı 18 maçın 17`sini kazanan Büyükşehir Kağıtspor, bu hafta cumartesi saat 14:00`te kendi evinde Ankaspor takımını konuk edecek. Bu maçın dışında temsilcimiz birde erteleme karşılaşması oynayacak. Şubat ayındaki yoğun kar yağışı nedeniyle ertelenen Şampiyon Kulüp maçının ise ne zaman oynanacağı henüz belli olmadı. Buz Hokeyi Federasyonu tarafından bu maçın oynanacağı tarih ile ilgili olarak henüz bir açıklama yapılmadı. Ligde şampiyonluğu matematiksel olarak garantilemelerine rağmen son 2 karşılaşmaya da aynı ciddiyette çıkacaklarını belirten Büyükşehir Kağıtspor Buz Hokeyi antrenörü Tarık Göçmen, “Lige başlarken şampiyonluğu hedeflemiştik. Oyuncularımın üstün performansı sayesinde ligin bitimine 2 hafta kala bu hedefimize ulaştık. Kalan 2 maçımıza da aynı ciddiyette çıkacağız ve ardından Şampiyon Kulüpler Kupası maçları için hazırlıklarımıza başlayacağız” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!