Buz hokeyi takımımız derbiye hazır

Büyükşehir Kağıtspor, ilk maçta kendi sahasında elinden kaçırdığı Polis Akademisi´ni Ankara´da dize getirmeyi hedefliyor

Türkiye Buz Hokeyi Süper Ligi`nde ilimizi temsil eden Büyükşehir Kağıtspor, hafta sonu Ankara deplasmanında karşılaşacağı en güçlü rakibi olan Polis Akademisi maçı öncesinde son hazırlıklarını tamamladı.

PAZAR GÜNÜ ANKARA`DA
Polis Akademisi takımının hemen ardından ligde ikinci sırada yer alan temsilcimiz Büyükşehir Kağıtspor, hafta sonu Ankara Belpa Buz Pateni Salonu`nda karşılaşacağı rakibinden hem ilk maçta 6-4 yenildiği maçın rövanşını almayı, hem de galip gelerek liderlik koltuğuna oturmayı amaçlıyor. Pazar günü saat 16.15`te oynanacak maç buz hokeyi kamuoyu tarafından ülkemizin derbisi olarak gösteriliyor.

SON MAÇI 30-0 KAZANDIK
İlk maçta yabancı oyuncuları Oleg ve Tony`nin ilk kez takımla birlikte resmi maça çıkmasının dezavantajını yaşayan temsilcimiz, bu maçta daha farklı hazırlandı. Yabancı oyuncuların takıma uyum sağlamasıyla birlikte üst üste farklı sonuçlara imza atan lacivert beyazlılar, son oynadığı Ankara Büyükşehir Belediyesi maçını 30-0 kazanmıştı. İlk maçta 13-1 üstünlük sağladığı rakibine karşı, ikinci maçı bu kadar farklı skorla kazanması, yabancıların takıma çok iyi uyum sağladığı şeklinde yorumlandı. Ancak rakip Polis Akademisi`nin gücü de göz önüne alınırsa, hafta sonu çekişmeli ve zevkli bir mücadeleye sahne olacak.

STRESE KARŞI PLAY STATİON
Polis Akademisi ile oynanacak olan bu derbi maç öncesi çalışmalarını Olimpik Buz Sporları Tesisleri`nde sürdüren Büyükşehir Kağıtspor, bütün planlarını galibiyet üzerine kurdu. Özellikle oyuncularının derbi maçı stresi yaşamaması için büyük bir çaba sarf eden Büyükşehir Kağıtspor Buz Hokeyi antrenörü Tarık Göçmen, hokeycileri için çeşitli aktiviteler düzenledi. Salı günkü antrenman öncesinde play station oynayarak zaman geçiren oyuncular, hep birlikte İsveç Ligi`nde oynanan buz hokeyi maçını izledi.

TUĞCAN`A DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
Derbi maç öncesi her akşam antrenman yapan hokeyciler, çarşamba akşamı yapılan antrenman öncesinde de takım arkadaşları Tuğcan Akyıldız`a sürpriz bir doğum günü partisi düzenledi. Büyükşehir Kağıtspor Kulüp Müdürü Selman Çutuk, aynı zamanda takım kaptanı olan Akyıldız`a bir çiçek ve doğum günü pastası ikram etti. Neşe içinde geçen çalışmanın ardından soyunma odasının yolunu tutan hokeyciler, Tuğcan`ın doğum günü pastasını afiyetle yedi.

PROF. TAŞKIRAN MOTİVE ETTİ
Buz Hokeyi Federasyonu tarafından bu sene belirlenen statüye göre 4 devreli olarak oynanacak olan Buz Hokeyi Süper Ligi`nin 2. yarısına iyi bir başlangıç yapan Büyükşehir Kağıtspor, bu hafta oynayacağı Polis Akademisi karşılaşmasını da kazanıp 2. devreyi kayıpsız kapatmak istiyor. Bu hafta oynanacak maç için görüş belirten antrenör Tarık Göçmen şunları söyledi: “Bu karşılaşma, her iki takım açısından büyük önem taşıyor. İlk maçta yabancı oyuncularımızın uyum sorunu yaşamasına rağmen başa baş bir mücadele verip şanssız bir şekilde mağlup olmuştuk. Ancak ikinci maçı şansa bırakmayacağız, kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Oyuncularım bu maça haddinden fazla konsantre oldu. Bunun yanında KOÜ profesörlerinden Dr. Yavuz Taşkıran tarafından oyuncuların motive olması yönünde psikolojik destek programı uygulandı.”

“AŞAĞI KALIR BİR YANIMIZ YOK”
“Büyük maçların havası her zaman farklı olur. Rakibimiz gerçekten güçlü bir rakip. Ancak bizim de onlardan aşağıya kalır bir tarafımız yok. Oyuncularımın Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor ismini en iyi şekilde temsil edip, 2 puan kazanarak Kocaeli`ne döneceklerine inanıyorum.”
Öte yandan sakatlıkları halen devam eden Savaş Can ve Erhan bu hafta oynanacak olan Polis Akademisi karşılaşmasında forma giyemeyecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!