Büyükşehirli Serkan yine kürsüde

Avrupa Karate Şampiyonası`nda ülkemizi temsil eden Serkan Yağcı, gümüş madalya kazandı.

Büyükşehirli Serkan yine kürsüde                                                                     Büyükşehir Kağıtspor´un başarılı karatecisi Serkan Yağcı, Slovakya´da yapılan Avrupa Karate Şampiyonası´nda ay yıldızlı forma ile gümüş madalya kazandı. Serkan´ın aldığı bu derece milli takımın şampiyonayı 2 nci tamamlamasında önemli rol oynadı.

FİNALİ SON ANDA KAYBETTİ
Geçtiğimiz ay İtalya ve İspanya´da yapılan uluslararası Karate şampiyonalarında kürsüye çıkmayı başaran Büyükşehir Kağıtsporlu Serkan Yağcı, Slovakya´nın Bratislava kentinde yapılan Avrupa Karate Şampiyonası´nda da kürsüye çıkmayı başardı. 20 ülkeden yaklaşık 500 sporcunun yarıştığı Avrupa Şampiyonası´nda 70 kiloda mücadele eden Serkan Yağcı, ilk turu bay geçti. İkinci turda Kıbrıs Rum kesiminden gelen rakibini 4-0, üçüncü turda Estonyalıyı 8-0, dördüncü turda da Hırvat´ı 3-1 mağlup eden Yağcı, yarı finalde Rus rakibi Omarov´u 2-0 yenip finale yükseldi. Finalde İstanbul Open´de mağlup ettiği Azerbeycanlı Aghayev ile karşılaşan milli sporcumuz, çok çekişmeli geçen karşılaşmayı son anda kaybederek 2 nci oldu.

 

TARİHİMİZİN EN BÜYÜK BAŞARISI
20 takımın katıldığı Avrupa Şampiyonası´nda 3 altın, 3 gümüş ve 2 bronz madalya kazan milli takımımız, İtalya´nın ardından takım halinde 2 nci olurken, tarihinin en büyük başarısına ulaşmış oldu. Şampiyonanın üçüncülüğünü ise İspanya milli takımı elde etti.

BÜYÜKŞEHİR ROTAYI DÜZCE´YE ÇEVİRDİ
Milli takım adına önemli başarılara imza atan Serkan Yağcı, Slovakya´dan döner dönmez Büyükşehir Kağıtspor ile çalışmalarına başladı. Büyükşehir Kağıtspor Karate Takımı´nın yeni rotası ise 18-20 Mayıs tarihleri arasında Düzce´de yapılacak olan Türkiye Kulüpler Karate Şampiyonası´na çevrildi. Bu şampiyonada dereceye giren takımlar ülkemizi Avrupa´da temsil etmeye hak kazanacak. Milli sporcularıyla uluslararası birçok başarıya imza atan Büyükşehir Kağıtspor, Avrupa Kupası´na katılıp, bu kez de ilimizin adını tüm Avrupa´ya duyurmayı hedefliyor.

Avrupa Şampiyonası takım sıralaması:

 

ULKE

ALTIN

GUMUS

BRONZ

1-ITALYA

5

1

4

2-T U R K I YE

3

3

2

3-ISPANYA

3

2

5

4-AZERBAYCAN

2

 

 

5-SLOVAKYA

1

3

1

6-HIRVATISTAN

1

1

1

7-RUSYA

1

 

3

8-CEK CUMHURIYETI

1

 

 

9-FRANSA

 

2

4

10BOSNA HERSEK

 

2

1

11-YUNANISTAN

 

1

2

12-MAKEDONYA

 

1

1

13-SLOVENYA

 

1

1

14-BELCIKA

 

 

2

15-ISVICRE

 

 

2

16-BULGARISTAN

 

 

1

17-ALMANYA

 

 

1

18-KARADAG

 

 

1

19-POLONYA

 

 

1

20-SIRBISTAN

 

 

1

Bizi;
sosyal medyada takip edin!