Büyükşehir´den üniversite öğrencilerine Judo dersi

KOÜ´lü 300 öğrenci, her perşembe judo eğitimi alıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü, Kocaeli Üniversitesi`nde bu yıl açılan Özel Güvenlik ve Koruma Bölümü öğrencilerine Olimpik Buz Sporları Tesisleri`nde hem Judo eğitimi veriyor, hem de istekli öğrencileri kendi bünyesine katarak lisanslı sporcusu haline getiriyor.

300 ÖĞRENCİYE
Kocaeli Üniversitesi`nin Hereke Meslek Yüksek Okulunda hizmet vermeye başlayan Özel Güvenlik ve Koruma bölümü öğrencilerinin iki yıl sürecek eğitimleri sırasında, özel judo dersleri de alması gerekiyordu. Konuyla ilgili olarak Büyükşehir yetkilileri ile Kocaeli Üniversitesi yetkilileri arasında yapılan görüşmeler olumlu sonuçlandı ve yaklaşık 300 öğrenci birkaç hafta önce antrenmanlarına başladı. Olimpik Buz Sporları Tesisleri`nin zemin katında her perşembe, 10.00-18.00 arasında yakın dövüş ve savunma dersi alan öğrencilerden 120`sini kız öğrenciler oluşturuyor.

EĞİTİMLER KİMDEN?
Bölüm öğrencileri eğitimlerini iki ayrı salonda iki ayrı hocadan alıyor. Bu hocalardan biri Türkiye Judo Şampiyonası`nda 100 kg`da 1. olan ve halen KOÜ Hukuk Fakültesi`nde Yard. Doç. olarak görev yapan Mustafa Çakır. Diğeri ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor hocalarından eski Milli Judocu Fikret Yıldız. Yine Büyükşehir Kağıtspor antrenörlerinden Salim Abanoz, Selim Taşkın ve Ahmet Özbay ile Yeniköy Belediyesi judo antrenörü Bilal Savdert de eğitimlere yer yer katkı sağlıyor. .

İSTEYENLERE LİSANS
Çalışmaları yakından takip eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi ve aynı zamanda eski milli judocu olan Fikret Yıldız, ilerleyen günlerde, bu öğrenciler arasından çıkacak gönüllülerin Büyükşehir Kağıtspor`un lisanslı sporcusu olarak resmi müsabakalara katılabileceğini belirtti. Yıldız, “Öğrenci kardeşlerimize judo eğitimi vermekten dolayı son derece mutluyuz. Aralarında yetenekli sporcuların bulunduğunu gözlüyoruz. Bunlara kendi istekleri doğrultusunda programlı bir çalışma olanağı sunacağız. Bu kardeşlerimize gerek üniversiteler arası gerek kulüp bazında gerekse bölgesel düzeyde yapılacak resmi müsabakalarda forma giydirmek isteriz” dedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!