Büyükşehir´den Gölcük Garnizonu´na peyzaj çalışması

Donanma Komutanlığı`na yönelik belediyecilik hizmetlerine bir yenisi daha ekleniyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gölcük Donanma Komutanlığı´na yönelik hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Donanma Komutanlığı´nın hemen hemen tüm birimlerine birçok alanda belediyecilik hizmeti veren Büyükşehir Belediyesi şimdi de Gölcük Garnizonu´nun peyzaj düzenleme çalışmasını üstlendi. Hizmet çerçevesinde yaklaşık 11 bin metrekarelik alanda yeşillendirme ve bitkilendirme çalışması ile anfi ve yürüyüş yolları yapılacak. Ayrıca alana otomatik sulama ve aydınlatma sistemi yerleştirilerek, çocuk oyun ve oturma grupları monte edilecek.

İHALESİ YAPILDI
Büyükşehir Belediyesi söz konusu hizmeti için dün bir ihale gerçekleştirdi. “Gölcük Donanması Garnizonu´na Ait Peyzaj Düzenleme” ihalesi adı altında çıkılan ihaleye iki firmadan teklif geldi. İhalede en düşük teklifi 394 bin 208 YTL ile Entasav İlaçlama İnşaat verirken en yüksek teklif de 708 bin 484 YTL ile Pircanoğlu İnşaat´tan geldi.
Teklifler incelenmesinin ardından ihaleyi alan firma 105 takvim günü içinde çalışmasını tamamlayacak.

PARK BAHÇELERİN ÇALIŞMALARI
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar Kocaeli´nin en önemli dinamikleri arasında yer alan Donanma Komutanlığı´na birçok alanda belediyecilik hizmeti taşıdı. Bu hizmetler içinde Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü park, çevre ve sahil düzenlemeleri ile çimlendirme ve beton, bordür çalışması yaptı. Ayrıca Cengiz Topel ve Gölcük Garnizonlarına çocuk oyun, fitness grupları bank, çöp kovası ve piknik masaları monte edildi. Bitkilendirme çalışması içinde de mevsimlik çiçek ve ağaç verilerek bunlar belirlenen alanlara dikildi.

DİĞER BİRİMLERİN ÇALIŞMALARI
Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü´nün söz konusu çalışmalarının yanı sıra Büyükşehir Belediyesi´nin Ulaşım ve Fen İşleri Daire Başkanlığı ile İSU ve İZGAZ birimleri de Donanma Komutanlığı´nın çeşitli birimlerine kendi hizmetlerini götürdü. Ulaşım Daire Başkanlığı Cengiz Topel ve Gölcük Garnizonları´na toplam 6 adet durak monte ederken, Fen İşleri Daire Başkanlığı´na bağlı ekipler de tretuar ve aydınlatma çalışması gerçekleştirdi. İSU´ya bağlı ekipler yağmur suyu ve kolektör inşaat çalışması yaparken, İZGAZ da 2 bin 750 metrelik çelik hat ve 3 bin 500 metre polietilen hat ve 110 metre de servis hattı döşedi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!