Büyükşehirden amatöre büyük destek

Kocaeli`de bulunan 220 spor kulübüne malzeme yardımı dağıtıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, branş ayırımı yapmaksızın, il genelinde bulunan 220 spor kulübüne malzeme yardımı dağıtarak, ihtiyaçlarını giderdi. Yardım nedeniyle Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu´na şükran plaketi verirken, 3 Kasım tarihini bayram ilan etti.

SALONA SIĞMADILAR
Daha önce Kocaeli´de futbol takımlarına 3 kez yardım malzemesi dağıtan Büyükşehir Belediyesi, bu kez branş ayırımı yapmadı. İl genelinde faaliyetini sürdüren toplam 220 kulübün spor malzemelerini karşılayan Büyükşehir Belediyesi, önceki akşam Olimpik Buz Sporları Salonu´nda tören düzenledi. Malzeme dağıtım törenine katılanlar salona sığmadı. Yaklaşık bin kişinin akın ettiği törene Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Kuruçeşme Belediye Başkanı Ali Kahraman, Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Kenan Malkoç, KASKF Başkanı Rafet Kırgız katıldı.

359 BİN YTL´LİK MALZEME
Toplam 31 branşta 220 kulübe 59 kalemden oluşan toplam 21 bin 641 parça spor malzemesinin dağıtıldığı tören nedeniyle bütün amatör sporla uğraşanlar bir araya gelmiş oldu. Törende malzeme dağıtımı ile ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube Müdürü Nurettin Arıcan, amatör sporculara verilen desteği anlatarak, yapılan yardımın 359 bin 750 YTL tutarında olduğunu söyledi.

3 KASIM BAYRAMI
Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Rafet Kırgız, 3 Kasım tarihini spor bayramı olarak ilan ettiğini belirterek, 40 bin faal sporcuya malzeme yardımı yapılmasının Türkiye´de amatöre verilen en büyük destek olduğunu söyledi. Bütün amatör sporcular ve kulüpler adına Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu´na teşekkür eden Rafet Kırgız, “Bu bayramı amatör sporculara yaşatan Büyükşehir Belediye Başkanı, gerçekten amatörün babası olduğunu gösterdi” dedi. Kırgız, törende amatöre katkılarından ötürü Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu´na şükran plaketi verdi.

MADALYA İSTEDİ
Amatör sporcular ve kulüp yöneticileri kadar mutlu olduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, getirilecek her madalyanın kendisine verilecek en büyük ödül olduğunu anlattı. Karaosmanoğlu, “Spor insanın ruhunu sağlamlaştırır, aklına, bedenine, iradesine güç verir, ahlakını güzelleştirir. Hangi spor olursa olsun. Kent olarak 7´sinden 70´ine kadar hep birlikte spor yapma adına güzel bir adım attık. Çok güzel yürüyüş alanları yapıyoruz. Derince Çınarlıdere´ye önümüzdeki yıl yeni bir yürüyüş yolu yapacağız. 2 yıl önce Yahya Kaptan´da yaptığımız yürüyüş yolunda 100 kişi yürüyordu. Şimdi 5 bin kişi yürüyor. İnsanın ruhunu rahatlatan bir ortam var. Bunları kentimize kazandırdığımız için mutluyuz” dedi.

“PALAVRA İLE KALKINMA OLMAZ”
Kocaeli´nin her beldesinde, her mahallesinde spor tesisi yapmayı hedeflediklerini belirten Karaosmanoğlu, küçüklerin spora teşvik edilmesi gerektiğini söyledi. “İleriye umutla bakıyoruz” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, “Biz her türlü faaliyetlerde kulüplerimize katkı sağlamaya hazırız. Bu kentin kalkınması böyle olur. Palavralarla kalkınma olmaz. Tüm kulüp yöneticilerimize bu anlamda ricada bulunuyorum. Ne olur kentimizi her geçen gün ileriye götürelim. Gençlerimiz çok kabiliyetli onların önünü açalım” şeklinde konuştu. Karaosmanoğlu konuşmaların ardından kulüp yöneticilerine malzemelerini verdi. Malzemelerini teslim alan kulüp yöneticileri, yapılan yardımın kendilerini ekonomik açıdan büyük bir yükten kurtardığını belirterek, Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!