Büyükşehir, Yukarı Hereke´yi yeniliyor

İçmesuyu ve kanalizasyon için 8 milyon YTL`lik çalışma başlatıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Yukarı Hereke´nin altyapı sorununu kökünden çözecek çalışmayı dün düzenlenen törenle başlattı. Toplam 87 bin 159 metrelik içmesuyu ve kanalizasyon hattından oluşan çalışma, 10 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacak. Törenin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ülke genelinde yaşanan doğal afetleri örnek göstererek, altyapının ne kadar önemli olduğunu belirtti.

87 KİLOMETRELİK BORU HATTI
Kocaeli genelinde başlattığı altyapı hamlesini aralıksız olarak sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Yukarı Hereke´nin altyapısını sil baştan yeniliyor. Beldenin içmesuyu, kanalizasyon ve terfi merkezi inşaatının temel atma töreninde İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, yapılacak çalışmaları anlattı. Bayram, Hereke´de 41 bin 731 metrelik kanalizasyon, 45 bin 433 metre içmesuyu şebekesi ile bir adet terfi merkezi inşaatının yapılacağını söyledi. Yapılacak çalışmanın 7 milyon 890 bin YTL´ye mal olacağını belirten Bayram, işin normal bitim süresinin bir yıl olduğunu belirtti.

BÜYÜKŞEHİRE TEŞEKKÜR
Hereke Belediye Başkanı Esener Maçil, yapılan çalışmanın önemini anlatırken, bütün belde halkı adına Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Hereke´ye önceden ayda 50 mil para geldiğini anlatan Maçil, yapılan işin 8 trilyon lira tutarında olduğunu belirterek, “Biz bu parayla altyapımızı yapmak için 200 ay boyunca hiçbir şey yemeyip, içmeyecektik. Bu mümkün değildi” dedi. Körfez Kaymakamı Erol Türkmen´de yaptığı konuşmara yaşanan doğal afetlerin, altyapının önemini gözler önüne serdiğini ifade etti.

ALTYAPININ ÖNEMİ
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu törende yaptığı konuşmada, altyapı konusunda büyük mesafe aldıklarını belirtti. Ülke genelinde yaşanan afete değinen Karaosmanoğlu, “Ülke genelinde çok acı bir olay yaşadık. Kocaüeli olarak yaptığımız altyapılar sayesinde afeti kayıpsız atlattık. Bu acı olay, altyapının önemini bir kez daha gözler önüne sermiştir” şeklinde konuştu.

YARALARI SARIYORUZ
Konuşmasında altyapı ile birlikte sosyal belediyecilik anlayışını geliştirdiklerini, 40 yıldan beri biriken sorunları tek tek çözdüklerini ifade eden Karaosmanoğlu, kentin her geçen gün biraz daha çağdaş hale geldiğini anlattı. En ücra köylerde bile çalışma yaptıklarını anlatan Karaosmanoğlu, “Kimsesizin, yoksulun, işsizin yanında yer alarak kentimizdeki insanlarımıza hem istihdam sahası açıyoruz, hem de yara sarıyoruz. Bunları yaparken, kent yaşantısı için hayati önem taşıyan alt ve üstyapı çalışmalarını sürdürüyoruz. Kocaeli parmakla gösterilecek kadar modern bir yapıya bürünsün istiyoruz. Alt ve üstyapı sorunu giderilmiş, insanlarının sosyal sorunları çözülmüş bir kent olma çabası içindeyiz. Bunu başaracak güçteyiz ve adım adım hedefe doğru ilerliyoruz. Kalıcı çözümler ilk başta pahalı gözükse bile aslında ucuzdur. Çünkü tekrar tekrar aynı işi yapmak zorunda kalmazsınız” dedi.

İLK KAYNAK BAŞKAN´DAN
Konuşmaların ardından Körfez Müftüsü eşliğinde dualar yapıldı. Daha sonra çalışmanın ilk kaynağını Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu yaptı. Törenin sonunda çocuklara top dağıtılıp, törene katılanlara etli pilav, ayran ve tatlı ikram edildi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!