Büyükşehir sahillere sahip çıkıyor

Körfez ve Kandıra sahillerinin gelişigüzel yapılanmasını önlemek için Vilayet ve Bayındırlık Bakanlığı ile ortak hareket edilecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Körfez ve Kandıra`da sahillerin gelişigüzel yapılanmasını önlemek, tersane, liman ve  dolgu yerleri ile halkın kullanacağı alanları belirlemek için harekete geçti. Valilik ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yetkililerinin katılımı ile ortak bir toplantı düzenlendi.


 
YAĞMALAMA ÖNLENECEK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanlığı, Körfez ve Kandıra sahillerini yeniden yapılandırmak amacıyla başlattığı çalışmada, yağmalamanın önüne geçmeyi hedefliyor. Bu amaçla Valilik ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yetkililerine teklif götürülerek, toplantı düzenlendi. Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Bayındırlık Bakanlığı`nın ortak çalışması sonucu, hazırlanacak proje sahillerde uygulamaya konulacak.

“SAHİLLERİ KURTARIRIZ”
Büyükşehir Belediyesi binasında yapılan ortak toplantıda bir konuşma yapan Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa, imar ve çevre konusunda hassas davranmak gerektiğini söyledi. Soydabaş, “Kentimizin tamamını yeniden yapılandırırken, sahillerimizi ihmal etmemiz söz konusu olamazdı. Sahillerimizde yer alan onaylı ve onaysız alanlar gelişi güzel dolduruluyor veya bizlerden onay almadan direk Ankara`dan onay alarak dolgu ve liman yapılabiliyor. Her taraf adeta işgale uğramış gibi. Vatandaşa kullanacak sahil bırakmıyorlar. Bu yapılanmanın önüne geçmeliyiz. Sahillerimizi denetim altına almalıyız. Hazırlayacağımız projeye herkes uymalı” dedi.

ORTAK ÇALIŞILACAK
Soydabaş`ın konuşması ardından sahillerdeki yapılanma haritalar üzerinde incelendi. Büyükşehir Belediyesi, Valilik ve Bayındırlık Bakanlığı yetkilileri ortak çalışma yapma kararı aldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanacak olan sahil projesi, bütün bakanlıklara gönderilerek, uygulanması sağlanacak. Bu sayede kişilerin Ankara`dan proje dışında ruhsat almaları, sahili gelişi güzel kapatarak yağmalamaları önlenmiş olacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!