Büyükşehir Portekiz´de

Halk oyunları ekibi uluslar arası festivalde Türkiye`yi temsil edecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, uluslar arası Halk oyunları Festivaline katılmak üzere önceki gün Portekiz´e gitti. Porto´da düzenlenecek olan festival 20-28 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

FESTİVAL PORTEKİZ´İN PORTO KENTİNDE
Amatör spor dallarına desteğini esirgemeyip kültürümüzün yansıtıldığı halkoyunları kulübünü kuran Büyükşehir Belediyesi, bu yöndeki faaliyetlerine devam ediyor. Büyükşehir´in başarılı halk oyunları ekibi 20-28 Ağustos tarihleri arasında Portekiz´in Porto kentinde yapılacak olan Uluslararası Halk oyunları Festivaline katılacak. Karayolu ile bu ülkeye gidecek olan ekip, ayrıca Yunanistan, İtalya, İsviçre, Fransa ve, İspanya´yı da ziyaret etmiş olacak.

38 KİŞİDEN OLUŞAN EKİP
Kocaeli´ni ve ülkemizi bir kez daha temsil etme onuruna kavuşacak olan ekibi, Büyükşehir Belediyesi antrenörü Murat İskenderoğlu ve asitan Serdar Muştak hazırladı. Lise ve üniversite öğrencilerinden kurulu olan ekip 38 kişiden oluşuyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Halk oyunları grubu 
Artvin,Trabzon, Aşuk ile Maşuk ve Çiftetelli oyunları repertuarları ile hünerlerini gösterecek.

BÜYÜKŞEHİRDEN GRİ PASAPORT
Büyükşehir Belediyesi, halk oyunları ekibinin sınırdaki giriş çıkışlarda sorun yaşamaması için gruptaki herkese Hizmet Pasaportu (Gri pasaport) çıkarttı. Antrenör Murat İskenderoğlu “Belediyemizin verdiği destek ile sporumuzu ve ülkemizi yurt dışına en iyi şekilde tanıtacağız” diyerek başarılarının devam edeceğini belirtti.


Bizi;
sosyal medyada takip edin!