Büyükşehir 30 ekiple çalıştı

Metrekareye düşen 54 kilo yağmur, son 15 yılın en yüksek rakamına ulaştı

Kocaeli, son 15 yılın en büyük sağanak yağışını aldı. Metrekareye düşen 54 kilo yağmur nedeniyle 15 yılın rekoru yaşanırken, Büyükşehir Belediyesi, 30 ekiple birlikte gece boyunca alarma geçip, yaşanabilecek su baskınlarını önledi.

ORTALAMA ÜÇE KATLANDI
Kocaeli genelinde önceki akşam başlayan ve gece boyunca süren sağanak yağmur, rekor düzeye ulaştı. Meteoroloji verilerine göre normal mevsim seviyesinin üç katına yükselen yağış miktarı, özellikle tarım arazilerinde zarara neden oldu. Meteoroloji verilerine göre son 15 yılda metrekareye düşen yağış miktarı en çok 1996 yılında 19, 2002 yılında 28.2, 2003 yılında 24.3 olarak gerçekleşti. Diğer yıllarda metrekareye 10 ile 20 kilo yağmur düşerken, 2006 yılında bu rakam 54 kiloya kadar ulaşarak, adeta rekor oldu.

EKİPLER ALARMA GEÇTİ
Şiddetli yağışlar nedeniyle Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler alarma geçirildi. İtfaiye Daire Başkanlığı´ndan 12, Fen İşleri Daire Başkanlığı´ndan 5, İSU Genel Müdürlüğü´nden ise 13 ekip gece boyunca su baskınlarına karşı önlem aldı. Ekiplerde görevli toplam 126 kişi, sabaha karşı sürdürdükleri çalışmalarla, hasarın büyümesini önledi. Su taşkınlarının yaşanmasını önlem için  yağmursuyu kanallarını sürekli açık tutmaya çalışan ekipler, büyük ölçüde başarılı oldu. Özellikle altyapı çalışmalarının sürdüğü bölgelerde etkili olan yağışların verecek olduğu zararların önlenmesi, işyeri ve evleri su baskınlarına karşı korumak için yapılan çalışma büyük oranda sonuç verdi. Gece boyunca itfaiyeye gelen toplam 90 ihbarın hepsine ulaşılarak, müdahale edildi. Yağışın rekor düzeyde olmasına karşın, ekiplerin yoğun tempoda özveri ile çalışması, zararın büyümesini önledi.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!