“Bu kentte çok enkaz kaldırdık”

Başkan Karaosmanoğlu, Meclisi toplantısında Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet binasının ruhsatsız eleştirilerini cevaplandırdı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, sahile yaptırılan hizmet binasının ruhsatsız olup olmadığı tartışmaları yaşandı. Eleştirilere cevap veren Başkan Karaosmanoğlu, geçmiş dönemlerden kalan rezillikleri temizleyip, enkazları kaldırdıklarını söyledi. Karaosmanoğlu, ortada mide bulandıracak bir şey bulunmadığını ifade etti.

ŞEHİTLERE SAYGI DURUŞU
Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi, 85 maddelik Ekim ayı toplantısına PKK terör örgütü tarafından şehit edilen 15 Mehmetçik anısına saygı duruşu ile başladı. Başkan Karaosmanoğlu, “Hepsine rahmet diliyoruz” derken, terör ve terör destekçileri kınandı. Daha sonra, oturum ücretinin Bulgaristan´da yaşanan sel felaketinden zarar görenlere hibe edilmesi görüşüldü. Oturuma katılan bütün üyelerin oylarıyla, oturum parası Bulgaristan´da sel felaketinde zarar görenlere bağışlandı.

 

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU
Gündem maddelerine geçilmeden önce, Şehir ve İmar Daire Başkanı Gökmen Mengüç, Meclis üyelerine bazı konularda bilgi verdi. KUTAS konusunda yapılan çalışmalar konusundaki teknik bilgileri aktaran Mengüç, Alikahya Beldesi´nde kaçak olarak inşa edilen binaların mühürlendiğini, sahipleri hakkında Cumhuriyet Savcılığı´na suç duyurusunda bulunduklarını ve yasal bir aylık sürenin beklendiğini söyledi. Teknik bilgilerin açıklanmasından sonra konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, kaçak yapılara asla geçit vermeyeceklerini, kim olursa olsun yasaların önünde herkesten hesap sorulacağını anlattı.

“ENKAZLARI TEMİZLİYORUZ”
Oturum sırasında CHP´li üyelerin sahil kenarında Bayındır Holding´ten alınan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmet binası olarak kullanılmak üzere yapılan binanın ruhsatsız olduğu konusundaki iddialarını cevaplayan Karaosmanoğlu, ortada mide bulandıracak bir şey bulunmadığını anlattı. Karaosmanoğlu, “Biz bu kente çok enkaz, çok mezarı kaldırdık. Çok rezilliği temizledik. Alnımızın akıyla bunu yapıyoruz. Bu bina halkın malıdır. Yıllardır duran rezilliği, çürükbinayı ortadan kaldırıyoruz. Mehmet Ali Paşa´da, Gebze´de bunun gibi harabeleri biz temizledik, güzel bir hizmete dönüştürdük” dedi.

“İZMİT, İZMİT´E BENZEDİ”
Harabe haline gelen, çürüyen ve görüntü kirliliğine neden olan bu tür enkazları temizleyerek büyük bir görev yaptıklarını anlatan Karaosmanoğlu, eleştirilerin yersiz olduğunu söyledi. “Kaldırdığımız enkazlar ve yaptığımız hizmetler sayesinde İzmit ancak İzmit oldu” diyen Karaosmanoğlu, “Biz başkasının pisliğini temizliyoruz. Burada hırsızlık yok, arsızlık yok, neyi tartışıyoruz. Üstelik bu binaya zamanın belediye başkanları ruhsat vermiş. Eğer geçersizce biz yeniden inşa eder, altına imzamı atar, ruhsatını veririm., Çünkü ortada mide bulandıracak bir sinek yok. Orada içime sinmeyen hiçbir şey yok. Her şey yasal, Hepsinin hesabını veririz” diye konuştu.

DENİZİ BİLE SATTILAR
Başkan Karaosmanoğlu´nun “Ortada vicdanımı sızlatan bir şey yok. Çünkü rant yok” sözleri üzerine, CHP´li üyeler binanın ruhsatsız olduğu şeklindeki iddiaları sürdürdü. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlyas Şeker, eski dönemde denizin bile parsellenip satıldığını, ama kimsenin buna ses çıkarmadığını dile getirince, CHP´li üyeler “Eski dönemin hesabını bize sormayın” cevabını verdi. Başkan Karaosmanoğlu, “Hepsinin hesabı sorulmalı. D-100 kenarında yapılan benzin istasyonunu bugün yolu genişletmek için yıkmak zorundayız. Oraya bu kentin parasını ödemek zorundayız. O ruhsatı verenleri hep unutuyoruz” siteminde bulundu.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!