Bu caddede yürümek keyif verecek

Büyükşehir Belediyesi, alt yapının ardından Gebze Fatih Caddesi`nin üst yapısını da sil baştan yeniliyor

Kocaeli´nin en büyük ilçesi olan Gebze´de, bugüne kadar önemli alt yapı çalışmaları yürüten ve bir kısmını da devam ettiren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, eksikleri tamamlanan cadde ve sokaklarda üst yapı çalışmalarına başladı. Bu yerlerden biri olan Yeni Mahalle´ye bağlı Fatih Caddesinde, ortaya oldukça güzel bir görüntü çıkıyor.

ALT YAPISI TAMAMLANMIŞTI
Yeni Mahalle´nin en işlek bölgelerinden biri olan Fatih Caddesinde, İSU´ya bağlı ekipler yağmur suyu kolektör çalışması yapmış, kanal ve su şebekesini yenilemişti. Gebze bölgesine doğalgaz hizmeti veren Palgaz şirketi de, doğalgaz hattı ve abone bağlantıları ile ilgili çalışmalarını tamamlamıştı. Caddede elektrik hatlarının da yer altına alınması nedeniyle  harekete geçen Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, caddenin yeni yüzünü ortaya çıkarmak için harekete geçti.

NELER YAPILACAK?
Toplam uzunluğu 1770 metreyi bulan caddenin çarşı içinde kalan 770 metrelik kısmı küp taşla örülmeye başlarken, geri kalan 1 kilometrelik kısmına ise asfalt döküleceği belirtildi. Genişliği 12 metre olan caddenin her iki tarafında 2.5 metre genişliğinde yaya kaldırımı bırakılıyor. Yaya kaldırımları ve tretuvarlar çarşı içinde desenli granit mermer ve traverten karışımı, çarşı dışında ise andezit kaplama ile yapılacak. Caddenin çarşı içinde kalan kısmında ayrıca yağmur suyu kanalları oluşturuluyor.

AĞUSTOS SONUNDA BİTECEK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı çalışmaların büyük bir süratle devam ettiğini, hava şartlarının da uygun olması nedeniyle ağustos ayı sonuna kadar tüm çalışmayı tamamlamayı planladıklarını belirtiyor. Acil bir durum söz konusu olmadığı taktirde, Gebze´ye bağlı Fatih Caddesi uzun yıllar kazılmayacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!