BM çalıştayı basına tanıtıldı

“Bin yıl kalkınma hedefleri” konulu çalıştay Eylül ayında gerçekleştirilecek.

Birleşmiş Milletlere üye ülkeler tarafından 2000 yılında kabul edilen Bin Yıl Kalkınma Hedefleri Eylül ayında Kocaeli´nde geniş katılımlı bir toplantı ile ele alınacak. BM Türkiye Temsilciliği´nin de katkı verdiği toplantı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi, Kocaeli Valiliği, Sivil Toplum Kuruluşları ve Türkiye Barolar Birliği ortaklığında gerçekleştirilecek. 4-5 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan toplantıda Kocaeli için Kent Kılavuzu hazırlanması için görüş alışverişinde bulunulacak.

KENT KONSEYİ´NDE TANITILDI
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı olarak görev yapan Kent Konseyi Genel Sekreterliği dün çalıştay ile ilgili bir tanıtım toplantısı düzenledi. Kent Konseyi Genel Sekreterliği´nin İSU Eski Binası´nda düzenlediği toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Mustafa Çöpoğlu, Başkan Danışmanı Erkan Ayan ile Kent Konseyi Genel Sekreteri Sedat Yücel katıldı.

YÜCEL TANITTI
Kent Konseyi Genel Sekreteri Yücel Eylül ayında gerçekleştirilecek çalıştay ile ilgili olarak basın mensuplarına detaylı bilgi sundu. Yücel BM Türkiye temsilciğinin de katılacağı toplantıda Kocaeli için bir kent kılavuzu hazırlanacağını kaydetti.

İNSANLIK ADINA ÖNEMLİ BİR TOPLANTI
Toplumda yaşayan bireylerin eşit haklara sahip olması ve sağlıklı bir ortamda hayatlarına devam etmesi için BM Newyork 2000 toplantısında 8 ayrı hedef belirlendi. 8 hedef şu başlıklardan oluşuyor.

Hedef-1: Aşırı yoksulluğun ve açlığın azaltılması
Hedef-2: Evrensel temel eğitimin sağlanması
Hedef-3: Cinsler arası eşitliğin sağlanması ve kadınların yapabilir kılınması
Hedef-4: Çocuk ölümlerinin azaltılması
Hedef-5: Ana-çocuk sağlığının iyileşmesi
Hedef-6: HIV-AIDS, sıtma ve diğer hastalıklarla mücadele edilmesi
Hedef-7: Çevresel sürdürülebirliğin sağlanması
Hedef-8: Kalkınma için küresel bir ortaklık geliştirilmesi

TÜRKİYE´DEKİ İLK TOPLANTI KOCAELİ´DE
Toplantı  Türkiye´ de ilk olarak Kocaeli´ de yapılıyor. Daha sonra sırasıyla Manisa, Van, Diyarbakır, Adana, Samsun ve Antalya illerinde devam edecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!