Bizimköy fabrika gibi

Engellilerin çalıştığı tesislerde her türlü ürünü bulmak mümkün

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Bizimköy Üretim Merkezi, adeta fabrika gibi çalışıyor. Toplam 230 engelli insanı barındıran tesisler, taleplere yetişmekte zorlanmaya başladı. Tesisler sayesinde tüketici konumundaki engelliler, üretici insan konumuna gelerek, para kazanmaya başladı.

ÜRETİME KATILDILAR
Sanayide istihdamı mümkün olmayan engellilerin üretime katkıda bulunması için kurulan Biziköy Üretim Merkezi, fabrika gibi çalışıyor. Toplam 72 dönümlük bir arazi üzerinde bulunan tesislerde, 230 engelli insan, üretime katkıda bulunurken, kendileri de para kazanıyor. Üretim merkezinde konfeksiyonculuk, mantar üretimi, seracılık, tavşan yetiştirme, mozaik imalatı, fason iş, arıcılık, açık arazi meyve ve sebze yetiştiriciliği gibi işler yapılıyor. Bu yıl özellikle arıcılıktan 1.5 ton bal bekleniyor.

İHRACAT YAPACAK
Konfeksiyon bölümünde üretilen mallar büyük beğeni kazanırken, Bizimköy Üretim Merkezi Genel Müdürü Adem Bağdatlı, iç piyasa dışında ilk kez ihracata yönelik teklifler almaya başladıklarını söyledi. Konfeksiyon ürünlerinin çok beğenildiğini ifade eden Bağdatlı, “Hem kaliteli hem ekonomik. Bu yüzden ihracat için temaslarımız oldu. Talepleri almaya başladık. Yakın bir gelecekte ihracata başlayıp, ülkemize döviz kazandırabiliriz” dedi.

ARANAN İŞÇİ OLDULAR
Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen üretim merkezi, toplumda iş göremez olarak nitelendirilen engelli insanları, nitelikli aranan eleman konumuna getirdi. Engelli insanların istihdam edildiği Bizimköy´ü ziyaret eden Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Meclis Başkanı Emine Cebeci, böyle bir tesisin kurulmasına öncülük eden herkese teşekkür etti. Tesiste çalışma hayatına atılan 230 engelli insana adeta yeniden hayat verildiğini savunan Emine Cebeci, bu tür tesislerin artırılması gerektiğini söyledi. Cebeci, Genel Müdür Adem Bağdatlı´yı da katkıları için kutladı.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!