“Biz size, siz ülkenize sahip çıkacaksınız”

Hayat Umuttur Projesi´ni ziyaret eden Genel Sekreter Karaloğlu, eski hükümlü ve özürlülere moral verdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin, eski hükümlü ve engellileri yeniden hayata kazandırmak için başlattığı Hayat Umuttur Projesi, hedefine doğru kararlı adımlarla ilerliyor. Türkiye İş Kurumu ile birlikte yürütülen proje kapsamında 20`si eski hükümlü, 60`ı özürlü olmak üzere toplam 80 kişi büro hizmetleri ve sekreterlik programlarında eğitim görüyor.

PROJENİN MERKEZİ İNSAN
Hayat Umuttur Projesi`ne verilen önem ise en üst düzeyde kendini gösteriyor. İki aydır devam eden kursları yakın takibine alan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu, Gülen Yüzler Engeliler Rehabilitasyon Merkezi`nde gelerek kursiyerleri ziyaret etti. Kursiyerlerle sohbet eden Karaloğlu, “Bu projeyi fazlasıyla önemsiyoruz. Çünkü bu projenin tam merkezinde insan ve onun yeniden kurmaya çalıştığı hayatı var. Biz size siz de ülkenize sahip çıkacaksınız” dedi.

“REFERANS OLACAĞIZ”
“Bu sertifika sizin için altın bir bilezik olacak” şeklinde konuşan Genel Sekreter, Hayat Umuttur Projesi`nde başarılı olan kursiyerlere Büyükşehir Belediyesi`nin iş bulma sürecinde de destek vereceğini söyledi. Karaloğlu, ilk olarak kurumların boş olan özürlü ve hükümlü kadrolarının takip edileceğini bildirdi. Bulunan boş kadrolara kendi kursiyerlerinin yerleştirilmesini sağlayacaklarını kaydeden Genel Sekreter, “Bu aşamada da Büyükşehir Belediyesi, gereken referansları verecektir” diye konuştu.

PSİKOLOJİK DESTEK SÜRÜYOR
Öte yandan kursiyerlere uzmanlar tarafından psikolojik destek de veriliyor. Eski hükümlerin büyük ölçüde yararlandığı psikolojik destek seansları sırasında “özgüven” ve “hayata yeniden başlama” konularında terapi uygulanıyor. Derslere hiçbir ücret ödemeden katılan kursiyerlere ayrıca İŞ-KUR fonundan haftalık cep harçlığı veriliyor. Özürlülerin 9.75 YTL, eski hükümlülerin ise 6.25 YTL olan günlük harçlıklarına 2 YTL`lik yol paraları da ekleniyor.
Büyükşehir Belediyesi`nin en önemli sosyal projeleri arasında yer alan Hayat Umuttur kursiyerlerine, yaklaşık 2 ay daha devam edecek programın sonunda KO-MEK sertifikası verilecek.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!