Bilim merkezine destek yağıyor

Büyükşehir Belediyesi, kurum ve kuruluşlara bilim merkezini tanıtıp, önerilerini aldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Seka Park alanı içinde yapacağı ve dünyaya örnek olacak bilim merkezini Kocaeli Üniversitesi, Sanayi Odası, sivil toplum kuruluşları ve eğitimcilere tanıtarak, görüşlerini aldı. Toplantıda üniversite, Sanayi Odası ve sivil toplum kuruluşları bilim merkezine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

GENÇLERE İLHAM OLACAK
Seka Park Otel´de düzenlenen toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatör Adnan Bilgiç, Başkan Danışmanı Erkan AYAN, Bilim Merkezi Proje Sorumlusu Ali Ant, TÜBİTAK Bilim Merkezleri Vakfı Başkanı Ahmet Eyüboğlu, Kocaeli Üniversitesi akademisyenleri, GYTE temsilcileri, Mili Eğitim Müdürlüğü temsilcileri, Kocaeli Odası Başkanı Yılmaz Kanbak ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Erkan Ayan, TÜBİTAK ile birlikte kurmayı amaçladıkları bilim merkezinin her türlü teknolojiyi içereceğini ifade etti. Kurulacak olan bilim merkezinde özellikle gençleri meraka sürükleyecek projelerin olacağını anlatan Erkan, bu sayede merakı ilhama dönüştürecek yapı kuracaklarını dile getirdi.

SANAYİ ODASINDAN DESTEK
Projenin tanıtımından sonra toplantıya katılanların görüş ve önerileri alındı. Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Yılmaz KANBAK, bilim merkezine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdi. Türkiye´de sanayinin kalbi konumundaki Kocaeli sanayisinin gerçek bir tanıtıma ihtiyacı olduğunu anlatan Kanbak, “Bu kent sanayisinin felsefesini yansıtacak, gençleri ve bilimsel çalışmaları teşvik edecek proje, bizim için de son derece önemli” dedi.

ÜNİVERSİTE SEVİNÇLİ
Kocaeli Üniversitesi´ni temsilen toplantıya katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif DEMİR, Kocaeli´nin giderek bilim ve teknoloji kenti olduğunu vurgulayarak gençlerin bilime heveslendirecek her türlü projeye destek vereceklerini ifade etti. Üniversite olarak bilimsel çalışmalara önem verdiklerini ifade eden Prof. Demir, böyle bir projenin en çok kendilerini sevindirdiğini anlattı.

GYTE DESTEĞE HAZIR
Toplantıda Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü de projeye her koşulda destek vereceğini ifade etti. Özellikle bilimin sanayi ile birlikte hareket etmesinin kalkınmayı hızlandıracağını dile getirildi. Sivil toplum kuruluşları da projenin ülke ve kent açısından önemli olduğunu anlattı. Kocaeli Bilim Merkezi, devamlı konferans, seminer ve kongreler, proje yarışmaları, her gün ayrı bir alanda uzmanlarla söyleşi saatleri, sertifika programları ve farklı alanlardaki bilim dersleriyle canlı olacak. Bilim merkezi sadece ülkemize değil, bütün dünyaya model olacak.

ÜCRETSİZ HİZMET
Herkesin görüş ve önerilerine açık olan bilim merkezi, kendilerini geliştirmek isteyenlere ücretsiz olarak hizmet verecek. İnsanların kafalarındaki sorulara cevap bulacakları merkez haline gelecek olan bilim merkezinde, alanlarında uzman olan insanlar isteyenlere danışmanlık yapabilecek. Böylece Bilim merkezi, internet kafeler, bilardo salonları gibi eğlence merkezlerine de alternatif olacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!