Bekirpaşa´nın yüzü gülecek

Bölgeyi cazibe merkezine dönüştürecek Doğu Kışla Parkı hızla yükseliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kara Kuvvetleri Komutanlığı´nın Kocaeli halkına devrettiği Doğu Kışla´ya muhteşem bir park yapıyor. İnşaatı hızla devam eden park yavaş yavaş şekillenmeye başlarken, tamamlanması halinde Bekirpaşa´yı cazibe merkezi haline getirecek.

PARK ŞEKİLLENİYOR

Doğuş Kışla arazisinde yürütülen çalışmada, tanesi 25 metrekarelik 10 adet tekli işyerinin kaba inşaatı tamamlandı. Tuğla örme ve dış cephe sıvama çalışmaları son aşamaya geldi. İçinde 25 dükkanın bulunacağı 5 blok bina da çalışmalar büyük oranda bitirildi. Bu işyerlerinin tanesi, 125 metrekaresi kapalı, 125 metrekaresi açık alan olmak üzere, 250 metrekarelik alana sahip. Park içindeki işyerlerinin yapımında son aşamaya gelinirken, çevre duvarı ve 4 giriş kapısı inşaatı tamamlandı. Alan içinde yapılacak olan spor sahalarının tribün temelleri ise atıldı. Havuz kazı çalışmaları ise önümüzdeki günlerde başlayacak.

50 DÖNÜMLÜK ALAN

Bekirpaşa´yı cazibe merkezine dönüştürecek olan park, 50 bin metrekarelik bir alan üzerine kuruluyor. Park içinde çeşitli etkinliklerin yapılabileceği 10 bin metrekarelik sert zeminli alan, iki adet futbol sahası, iki adet basketbol sahası, tribünler, amatör spor kulüp binaları, koşu ve yürüyüş bantları, Mehmetçik Meydanı ve otopark yer alacak. Parkın tamamlanması halinde bölgenin sosyal hayatı büyük oranda canlanacak.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!