Başkan´ın Ramazan Bayramı Mesajı

Bayramlar, dinî ve millî hisleri hareketlendiren, insanlara yeni bir heyecan ve çalışma şevki kazandıran, akrabalık bağlarını kuvvetlendiren, komşuluk ilişkilerini yenileyen, toplumsal ve ekonomik hayatı canlandıran, herkes tarafından özlemle beklenen müstesna günlerdir.

Hayırlı Bayramlar;

Bayramlar, dinî ve millî hisleri hareketlendiren, insanlara yeni bir heyecan ve çalışma şevki kazandıran, akrabalık bağlarını kuvvetlendiren, komşuluk ilişkilerini yenileyen, toplumsal ve ekonomik hayatı canlandıran, herkes tarafından özlemle beklenen müstesna günlerdir.

Bayramlar, bir taraftan; sevgi, saygı, barış, hoşgörü, ziyaretleşme, yardımlaşma, dayanışma, birlik ve beraberlik duygularını tazelerken, diğer taraftan da; kin, nefret, kızgınlık ve düşmanlık duygularını körelterek, sevgi, dostluk ve kardeşlik bağlarını yeniler. Toplumda huzur, barış ve güven ortamını oluşturur.

Özellikle Türk toplumu için büyük önem arz eden bu değerlerden uzak kalmak; medeniyet ölçüleri ile bağdaşmamak, hak ve adaletle ölçüşmemek, vicdandan ve insani duygulardan yoksun olmak demektir.

Hızlı bir değişimin yaşandığı dünyada, insani değerler giderek azalırken, her geçen gün insanlığı uçuruma doğru sürüklemektedir. Bu değerlerin zayıflaması demek, güçlü olanların zayıflar üzerinde iktidarını pekiştirmesi ve hakimiyet kurması, gücünü onların üzerinde kullanması, huzur ve barış ortamının bozulması demektir.

Bu duygular, sadece dünya ülkeleri arasında değil, kendi toplumumuzda, kendi kentimizde, hatta kendi yakın çevremizde bile karşılaşıp, şahit olduğumuz olgulardır.  Geri kalmış toplumlar günümüzde bu alanda çok ağır faturalar ödemektedir. Bu durum dünya barışını da tehdit etmektedir.

Milli ve insani duyguların yeniden yeşertilerek ön plana çıkarılması, kentimizde huzur ve refahın geliştirilmesi en büyük hedefimizdir. Bu amaçla sosyal belediyecilik hizmetlerine verdiğimiz önemle, dar gelirli insanlara, kimsesizlere, engellilere, muhtaçlara ve eğitim çağındaki gençlere sahip çıktık, çıkmaya devam edeceğiz. Sosyal ve kültürel faaliyetlerimizle de tüm toplumu kucaklamayı hedeflemekteyiz.

Biz belediyeciliğin “inşaata hizmet değil, insana hizmet” olduğuna inanıyoruz. Çünkü bizim hedefimiz insan mutluluğudur. Toplumları oluşturan bireylerin mutluluğu, toplumun huzurlu, sağlıklı, mutlu ve üretken olması demektir. Ancak mutlu bireyler sağlıklı toplumları oluşturabilir.

Hedefimiz, bu kenti yaşam kalitesi ile imrenilen, yaşarken mutluluk duyacağımız ve gelecek nesillere gururla devredeceğimiz, huzurlu, mutlu, insani duyguları yeşermiş, birbiri ile kucaklaşan, birbirlerine tahammül eden, dargınlık ve küskünlüklerin yaşanmadığı bir kent haline getirmektir. Çocuklarımıza böyle güzel bir miras bırakabilmek, dostluk, sevgi, hoşgörü ve barış anlayışı içinde herkesin vereceği destekle mümkün olacaktır.

Bayram etkinliklerinde duygularına yenilerek taşkınlıklar yapmamak, başkalarını rahatsız etmemek, toplumun ortak değerlerinde beraberce huzurlu bir bayram neşesi yaşamak hassasiyetini göstereceğinizden hiç kuşkum yoktur.

Bu kutsal günlerin tüm dünyaya barış ve huzur getirmesi dileğiyle, hepinizin Ramazan bayramını kutlar, sağlıklı, mutlu ve huzurlu nice bayramlar dilerim. 

İbrahim KARAOSMANOĞLU
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

Bizi;
sosyal medyada takip edin!