Başkan´dan dostluk çağrısı

Sivaslılar gecesine katılan Başkan Karaosmanoğlu, toplumdaki en büyük sorunun iletişimsizlik olduğunu anlattı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sivaslılar gecesinde dostluk ve kardeşlik çağrısında bulundu. Toplumdaki en büyük sorunu iletişimsizlik olarak değerlendiren Karaosmanoğlu, geceye katılanlara Aşık Veysel usulü seslenerek, “Gelin tanış olalım” dedi.

KATILIM YÜKSEKTİ
Kocaeli Sivaslılar Derneği´nin geleneksel dayanışma gecesi Venüs Restoran´ta yapıldı. Geceye Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başkan Danışmanı Ömer Polat, Körfez Garnizon Komutanı Albay Remzi Kahveci, Cumhuriyet Savcısı Erdoğan İnem, Hakim Ahmet Turan Yıldız, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, Emniyet Müdür Yardımcısı Ramazan Sarıca, Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Hüseyin Özbilgin, Kaçakçılık Şube Müdürü Ahmet Can, Silah ve Ruhsat Şube Müdürü İsmail Kılıçkaya, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hayati Aydın, Tüpraş eski Genel Müdürü Hüsamettin Danış, Derince eski Belediye Başkanı Halit Altıntaş, Halkevi Müdürü Azmi Cihat Hatipoğlu, Sivil Savunma Müdürü Ramazan Yılmaz katıldı.

“HERKESLE KARDEŞİZ”
Gecenin açış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Zeynel Sarıkaya, 400 kayıtlı üyeleri bulunduğunu belirterek, Sivas´ın minyatür bir Anadolu olduğunu söyledi. Sarıkaya, “Bizler Türk, Kürt, Alevi, Sünni demeden kardeşçe bir arada yaşayan insanlarız. Bu dostluk ve kardeşliği bozmaya çalışanlar var. Dikkatli olmamız gerekir. Çocuklarımız kendi ülkesinde kiracı konumuna düşmemesi için önlem alıp, birlikte el ele çalışmalıyız” dedi.

“GELİN TANIŞ OLALIM”
Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, konuşmasında Sivas´ın çok sayıda dünyaca ünlü kişi çıkardığını belirterek, dostluk çağrısında bulundu. Aşık Veysel´in “Gelin tanış olalım” sözünü hatırlatan Karaosmanoğlu, “Toplumumuzda en büyük eksiklik iletişim noksanlığıdır. Bu sorunu giderirsek, birbirimizi daya iyi tanıma fırsatı buluruz. İnsanların dini, dili, ırkı ne olursa olsun, toplum kuralları içinde barış ve kardeşlik ilişkileri içinde yaşamalı, birbirlerine sevgi ve saygı göstermelidir. Bunu başarırsak, toplum içinde huzur kendiliğinde oluşur” şeklinde konuştu. Geceye katılanlar yöresel şarkı ve türkülerini dinleyerek eğlendiler.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!