Başkan Gebzelileri bilgilendirdi

Mahallelerde düzenlenen bilgilendirme toplantılarına katılan Karaosmanoğlu, projeleri anlattı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze´de düzenlenen açık hava toplantılarına katılmaya devam ediyor. İkinci toplantıda Güzeller ve Arapçeşme Mahallesi sakinleriyle kucaklaşan Başkan Karaosmanoğlu, hizmet anlayışlarını ve çalışmalarını aktardı, vatandaşların soru ve sorunlarını dinledi.

HEDEF AVRUPA
Sümeyye Hatun Hastanesi bahçesinde düzenlenen toplantıda kadınların ağırlıkta olduğu gözlenirken, programa Başkan Karaosmanoğlu´nun yanı sıra Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan, İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, Güzeller Mahalle Muhtarı Mümin Yılmaz ve Arapçeşme Mahalle Muhtarı Remzi Kandaz da katıldı. Konuşmasında Gebze´nin alt yapısının yıllardır ihmal edildiğini ve bu kronik sorunun üzerine büyük bir kararlılıkla yürüdüklerini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Alt yapı çalışması her yönüyle zordur. Hedefimiz 10 yıl sonra Avrupa şehirlerinden daha güzel kentler yaratmak. Ben buna gönül verdim. Ekip olarak ant içtik” dedi.

“GÖNLÜMÜZÜ VERDİK”
Güvenli bir binanın temelinin sağlam atılması gerektiğinin altını çizen Başkan Karaosmanoğlu, “Belediyecilikte temel iş alt yapıdır. Paraları israf etmemek için önce alt yapıyı esas aldık. Alt yapı zordur. Halk sıkıntı çeker. Belediye başkanları buna cesaret edemezler. Bakın Gebze´nin kanalizasyonları derelere akıyor. Bu ayıp hepimizi ilgilendiriyor. Arıtma tesislerimizi bir kaç yılda bitirip, denizimize temiz suların akmasını sağlayacağız. Biz karalıyız. Buraya benliğimizi, gönlümüzü verdik” şeklinde konuştu.

“SAHİL 1 YILDA YENİLENECEK”
Gebze´ye bu yıl sonuna kadar sadece İSU olarak 50 milyon YTL yatırım yapacaklarını hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, ardından yatırımları sıraladı: “Gaziler dağını yeniden düzenleyerek hizmete açacağız. Osman Hamdi Bey müzesi açıldı. Eskihisar sahili bir sene içinde yeniden düzenlenecek. Gebze´ye 2-3 tane daha arıtma tesisi yapılacak.”

“GEBZE ŞANTİYEYE DÖNDÜ”
Gebze Belediye Başkanı İbrahim Pehlivan, ilçenin son iki yılda adeta şantiyeye döndüğünü, Büyükşehir´in desteğiyle 2007 sonunda Gebze´nin nefes almaya başlayacağını ifade etti. İSU Genel Müdürü İlhan Bayram ise söz konusu mahallelerde yürütülen çalışmalarla ilgili teknik bilgi verdi. Bu yıl içinde Arapçeşme Mahallesine 40 km kanalizasyon, 10 km yağmur suyu hattı, Güzeller Mahallesine de 23 km kanalizasyon, 7 km de yağmur suyu hattı döşeneceğini, alt yapı çalışmalarının önümüzdeki yılın yaz aylarında sona ereceğini ifade etti.

Bizi;
sosyal medyada takip edin!